Как да създадете драматичен интериор с червени столове

Появява се една нова, изключително интересна тенденция в интериорния дизайн – използването на червени столове, за създаване на ефектен и вълнуващ интериор. Трапезни столове, фотьойли, бар столове – каквото и да изберете – няма да сбъркате. Чрез яркия им цвят ще получите модерна атмосфера с драматичен характер.

За да придадете изключителен стил и естетика на вашето жилище, можете да използвате някое от красивите предложения на мебели Идеа. Пламенната им визия се вписва еднакво добре във всеки интериорен стил. Независимо дали обзавеждането ви е модерно, с индустриален характер, в рустикален или минималистичен стил, червените столове ще пасват отлично. Ако в по-голямата си част интериорът ви е в неутрални цветове, спокойно можете да си позволите включването и на отделни червени детайли и аксесоари.

redchair1

Изумително в как един стол (или комплект) в смел червен цвят може да накара едно обикновено пространство да изглежда феноменално. Останалата част от интериора сякаш е без значение – червените столове са водещи и те са тези, които улавят погледа.

В днешно време особено популярни за интериорния дизайн са сивите и бежовите нюанси. Червения цвят е отличен избор за създаване на връзка между тях. Столове и фотьойли в червено, придават завършеност на неутралния интериор.

Не оставайте с впечатлението, че червените столове са подходящи единствено за кухнята и трапезарията. Изберете чифт столове или диван за вилата си. Нека бъдат в по-традиционен стил, но обагрени в ярко червен цвят, а защо не и с гланцова повърхност. Те ще ви помогнат да излезете от традиционните рамки и ще впечатлите всички с модерното си виждане и чувство за стил. Добавете червена възглавничка на фотьойла до камината и помещението ще има напълно завършен вид. Въпреки яркия си свят, тези мебели и акценти няма да се натрапват и водещи ще останат естествените материали и усещането за уют.

redchair2

Има една дума, с която може да се опише използването на червени столове в стая с минималистичен характер и тя е – „перфектно“. Бели стени, светла подова настилка и бяла маса, в комбинация с шикозни червени столове или диван, създават удивителна атмосфера и усещане за модерен и изчистен интериор.

Червеното може да намери място не само в дома, но и в офиса. Работните места придобиват много по-креативна визия, когато в тях се вложи цвят. Прекрасен начин да постигнете това е да изберете голяма сива конферентна маса, заобиколена от червени столове – лесен вариант с изключително въздействие.

Използването на червени столове около масата в трапезарията може да има същия ефект, какъвто и поставянето на килим. Ако не сте привърженик на килимите, чрез тези акцентни столове можете лесно да обособите зоната за хранене и да добавите изтънчен и изискан вид.