Артистични идеи за оформлението на стените в банята

Липсата на декоративно оформление на стените в банята може да остави цялото помещение незавършено. Водата, влагата и използването на различни препарати за почистване допълнително затрудняват тази задача. Изборът на декорация при изграждането на стените по този начин се превръща в истинско предизвикателство.

Креативни идеи и материали

При изграждането на интериора на банята всичко е позволено, стига вложените материали да бъдат устойчиви на влага или да имат водонепропускливи покрития. Можете да обогатите интериора на банята си, закачайки семейни снимки, картини, нарисувани от децата ви и различни плакати. Единствено трябва да ги ламинирате, за да ги предпазите от специфичните условия в банята. Изберете подходящи рамки (също с покритие, предпазващо от вода и влага) и с гордост ги закачете на стената в банята.

banya1

Стенописи

Всякакви надписи и картини могат да бъдат изрисувани директно върху стените в банята. Предлагат се и разнообразни стикери, които се залепят подобно на тапет, създавайки прекрасни ефекти.

Стъкло и керамика

Баните, чиито стени са облепени с плочки също могат безпроблемно да бъдат обогатени с картини и всякаква друга декорация. За да не нарушите цялостта на плочките, вместо винтове използвайте водоустойчиви лепила или стикери. Изключително впечатляващи резултати можете да постигнете, използвайки различни стъкла, витражи, декоративни фризове и мозайки. Сред продуктите на керамика Fiore ще откриете много стилни и оригинални плочки за баня, които ще преобразят интериора и ще създадат прекрасни акценти. Банята ви ще придобие забележителна елегантност и неповторима, естетическа атмосфера. Огледалата също могат да бъдат не просто функционален елемент, но и част от творческата визия. Чрез тях банята придобива дълбочина и се създава визуалното усещане за простор. Огледалото над мивката може да бъде възхитителен акцент в банята ви. Вариантите за декорация са неограничени – рамки с камъчета и миди, с винтидж стил или бароково и рококо излъчване. Можете с лекота да пресъздадете всеки интериорен стил и атмосфера на определена епоха. Силно впечатляващи резултати можете да постигнете, залагайки на ръчно рисувани керамични плочки.

bali

Текстил

Разнообразни текстилни материи и елементи могат да бъдат включени в декоративното оформление на банята. Текстилът поема влагата, без това да оказва влияние върху цялостта му. Избирайте материи, които се характеризират с лесна поддръжка и могат да бъдат изпрани в пералня без да загубят цвета си.

Креативното оформление на стените може да превърне банята ви в уникално помещение, отговарящо на вашия личен вкус и предпочитания. Можете да създавате хармонично единство и ярки контрасти. Банята ви ще се превърне в стая с неповторима атмосфера, въплъщаваща вашите разбирания за естетика и дизайн.