Стилни и функционални идеи за обзавеждане на трапезария

От всички стаи във вашия дом трапезарията е тази, която се отличава с особена аура и важност. Макар и да не се използва всеки ден, това е стаята, в която цялото семейство се събира на големи празници и това е помещението, в което посрещате гостите си.

Тъй като вашата трапезария е част от толкова много спомени, тя трябва да има и своя специален дизайн, който да я превърне в онова уютно и романтично място, за което всички мечтаем. Макар възможностите за дизайн на трапезарията да не са кой знае колко много, нейното обзавеждане трябва да комбинира елегантност и функционалност, която да прави вашата трапезария подходяща за ежедневна употреба. Ключовият елемент тук е да откриете оптималния баланс между комфорт и елегантност. Ето някои стилни и функционални идеи за обзавеждане на вашата трапезария.

FRIDAХармонизирайте пространството със стилен килим

Независимо какъв материал сте избрали за подовата настилка на вашата трапезария, красив и стилен килим поставен под масата за хранене и столовете ще хармонизира пространството и ще му придаде завършеност и цялост. Килимите и интериорният текстил придават топлина и уют на пространството и го правят гостоприемно и богато на текстура, което е изключително важно за цялостната визия и усещане във вашия дом.

Нека масата остане неутрална

Освен ако вашият интериор не е силно повлиян от рустикалния или индустриален стил, най-добре да се придържате към стандартни дизайни за вашата маса. Безспорно масата за хранене е най-важният акцент във всяка трапезария и е основната фокусна точка в нея. Това лесно може да ви подлъже да заложите на някой екстравагантен модел с нетипична форма и текстура, но трябва да знаете, че след това трябва да подчините цялостната тема на стаята на абстрактния дизайн на вашата маса. Ако заложите на екстравагантен модел и го комбинирате с обикновен и семпъл декор, ще се получи твърде голям контраст и вашата трапезария може да загуби значителна част от чара си.

Кликнете ТУК и разгледайте разкошните предложения на Мебели Идеа за трапезни маси с атрактивна визия и дизайн. Трапезната маса трябва да се съчетае с комфортни столове за трапезария. Най-стилните предложения за трапезни столове можете да откриете в каталога на Мебели Идеа.

trapezariaПодсигурете достатъчно осветление в трапезарията

Светлината и осветлението са много важни за всички стаи от вашия дом, но в трапезарията имат ключово значение за цялостната атмосфера на стаята. Това е мястото, където събирате семейството и приятелите си и където трябва да господства жизнерадостна обстановка. Няма как да постигнете този ефект, ако вашата трапезария е мрачна. Използвайте голям и стилен полилей над масата за хранене и стенни лампи за стените, за да създадете стилната и разкошна трапезария.

Приложете тези идеи и съвсем скоро ще усетите как скучната до този момент трапезария бързо започва да се превръща във вашата любима стая от жилището.