Актуални цветови схеми през есента

Ако все още ви е трудно да се сбогувате с лятото, може би тази статия ще ви вдъхнови да посрещнете есента, особено ако обичате модерния дизайн и великолепните цветови решения и идеи. През този сезон все повече и повече интериорни дизайнери се обединяват около една простичка формула за постигане на невероятнo цветовo съчетание за дома: няколко нюанса сиво + няколко нюанса оранжево = перфектен дизайн и цветова схема. Вече виждаме на много места различни вариации на тази цветова палитра, където синьото се представя чрез цвят паун или опушено лазурно синьо, а оранжевото е вдъхновено от различни песъчливи и ръждиви тонове – изключително актуална тенденция в модернистичните интериори, или от металните отблясъци на медта. Ето няколко предложения за актуална цветова схема на вашия дом, която да ви накара да обикнете есента.

six2Наситено ръждиво

Първо ще започнем с ръждивите нюанси на оранжевото като доминиращ цвят за вашата всекидневна и трапезария. Песъчливите и ръждиви тонове от доста време са намерили своето място сред цветовете на различните модели мека мебел и дивани. Сред продуктите на мебели Идеа ще откриете много възможности за обзавеждане на вашата всекидневна в наситени рустикални цветове, които да засилят усещането за комфорт и топлина във вашия дом. Страхотен контраст се получава, ако използвате опушено синьо за акцентната стена във вашия дом, която да накара меката мебел да изпъкне и да я превърне в неустоим визуален акцент. Освен това използването на по-неутрална акцентна стена ще позволи на стаята да „диша“ и ще я направи по-просторна, отколкото е в действителност, а също така и ще вдъхне живот на вашето рустикално обзавеждане за всекидневна.

Ако меката мебел е твърде рустикална за вашите предпочитания, винаги можете да омекотите кънтри ефекта с използването на декоративни възглавнички в по-мек и контрастен на нея цвят. Ако вашият диван е в много наситен ръждив цвят, сложете една или две декоративни възглавнички върху него в меки небесно-сини тонове.

thebreezy1Нюанси синьо

Сега ще разменим ролите на доминиращите цветове. За незабавна шикозна визия на вашето жилище можете да заложите на синьото и неговите нюанси за преобладаващата част от обзавеждането на дома и няма да сбъркате, ако заложите на различни акценти в оранжеви нюанси. Едно килимче в топли и нежни оранжеви тонове ще поддържа целогодишно лятно усещане във вашия дом.

Синьото не трябва да е наситено, за да не става твърде натрапчиво. Различните освежаващи синьо-сиви нюанси и акценти са изключително подходящи, особено когато са вплетени в текстурата на мебите или акцентните стени.

Още впечатляващи идеи за обзавеждане на всекидневната можете да разгледате сред предложенията на мебели Идеа.