Актуални цветови схеми в обзавеждането за баня (част I)

Времето на обикновените чисто бели бани отмина още преди няколко години. В близкото минало това е било много широко разпространена тенденция, която се е запазила и до днес в някои от по-старите домове. Според много от съвременните интериорни дизайнери и собственици на жилища квадратните бели плочки са отживелица и днес много актуална тенденция е използването на повече цвят, който да внесе динамика и живот в интериора на вашата баня. В тази статия ще ви запознаем с някои от най-актуалните цветови схеми в обзавеждането и плочките за баня. Ето някои от тях:

julti-plochki-za-banyaПлочки за баня в жълто

Жълтата цветова гама е подходяща за всяка стая от вашето жилище. Според някои този цвят е твърде светъл и наситен, но жълтите акценти ще ви отделят от общоприетите стандарти и ще ви позволят да изградите една наистина уникална визия за вашата баня. Дали ще изберете някой от светлите нюанси или ще заложите на наситени и ярки жълти тонове, е въпрос на вашето лично усещане и креативност. Обзавеждането за баня в жълта цветова схема е модерно и разчупено. Тези нюанси могат да се използват както за определени акценти в интериора, така и като доминираща част от него. Ако искате да подсилите ефекта на жълтото, можете да използвате неговата универсалност и да го съчетаете с други ярки цветове и да постигнете наистина незабравима и уникална визия.  Кликнете ТУК и разгледайте идеите за бани в жълти нюанси на Ceramica Fiore.

tymni-plochkiПлочки за баня в тъмни нюанси

Тъмната цветова гама не е особено популярна, когато говорим за плочки за баня, но може изцяло да промени визията и атмосферата на банята и да я насити с усещането за лукс и интимна обстановка. Много дизайнери и собственици на домове смятат, че тъмните нюанси правят пространството да изглежда визуално по-тясно и малко, но съществуват начини да се избегне този неприятен ефект и да се постигне страхотна цветова хармония в интериора. Комбинацията от тъмните стени в сиво, шоколадово или дори черно и по-светъл цвят подови плочки за баня може да създаде великолепен визуален контраст. Можете да използвате декорни плочки, имитиращи материали като камък и дърво, в комбинация с приглушено осветление и да постигнете запомнящ се ефект.

Още страхотни идеи и актуални тенденции за цветова схема за вашата баня ще откриете във втората част от тази статия.