Актуални цветови схеми в обзавеждането за баня (Част II)

Вижте още няколко свежи идеи за модерна цветова схема за вашата баня:

Adria BIG

Плочки за баня в зелено

Зеленото не е първият цвят, за който ще се сетим, когато говорим за обзавеждане за баня, но това несъмнено е вариант, който очарова с елегантност и чар. Зеленото и неговите нюанси винаги са се асоциирали с природата и нейната естествена красота. Тези тонове успокояват и предлагат голямо разнообразие от цветови възможности за вашия интериор – от бледозелено през опушено до наситено пастелнозелено. Ако търсите нежна и ненатрапчива визия за своята баня, заложете на бледите нюанси на зеленото. Страхотна хармония създават плочките за баня в бледи нюанси на зелено в комбинация с бяло. Ако искате да заложите на по-наситен цвят и ярък контраст, не се колебайте да използвате по-тъмните нюанси. Също така можете да комбинирате зелените плочки с черно, венге или череша. По този начин ще създадете великолепен визуален контраст и отделните елементи в интериора на вашата баня ще изпъкнат. Най-голямото предимство на зеления цвят е неговата универсалност и лесното му комбиниране с всякакви интериори и цветови схеми. Зелените бани се съчетават много добре с интериори на домове в провинциален и кънтри стил, както и с различните модернистични стилове. Баните в зелено са много нежни и деликатни, което означава, че с тях няма да се нуждаете от пищни декорации и аксесоари. Ако търсите семпла и изчистена визия, която да създава модерно СПА усещане и релаксираща атмосфера, може би точно плочките за баня в зелено са това, от което се нуждаете.

Sorel bordo ambient

Плочки за баня в червено

Любителите на екстравагантните и пищни интериори с модернистична визия могат да заложат на интериор за баня в червено. Червеният цвят е символ на сила, страст и чувственост. Плочките за баня в червен цвят възбуждат сетивата и насищат атмосферата с романтика.

Възможностите за използване на червено в банята са няколко. Можете да се спрете на червени стенни и подови плочки за баня, както и на вана, мивка и тоалетна в червено. Друг вариант е да заложите на червените нюанси за акцентите, но и в двата случая ще създадете впечатляваща визия.

kai-banya1

Червеното и неговите нюанси се съчетават чудесно с дървесни мотиви в цвят орех, дъб или венге. Тези цветови комбинации се препоръчват на хората, които харесват наситени тонове и ярки цветове. Ако искате да омекотите влиянието на доминантния ярък цвят, можете да заложите на аксесоари в цвят екрю, бяло или бежово.

Всички тези и още много други цветови схеми за вашата баня можете да откриете като кликнете ТУК и разгледате предложенията за стенни и подови плочки на Ceramica Fiore.