Актуалните цветови схеми през есента

Избирането на цветова схема за жилището винаги е трудна работа, тъй като пред себе си имате буквално милиони цветови комбинации. Благодарение на това огромно разнообразие от цветове, понякога може дори да изглежда невъзможно да изберете някой конкретен нюанс, който да пресъздадете в своята спалня или всекидневна. По тази причина в този материал сме събрали най-актуалните тонове за този сезон, които можете да използвате за цветовата схема на вашия интериор и да създадете уникалното и уютно жилище, за което винаги сте мечтали. За тези от вас, които се нуждаят от помощ в избора си на цветова схема, можете да почерпите вдъхновение от нашите идеи. Използвайте тази статия за отправна точка и заедно можем да създадем едно пространство, което изглежда едновременно модерно и изискано. Ето някои от най-атрактивните и актуални тенденции в цветовите схеми през тази есен:

  • Гръцко синьо

Днес много професионални интериорни дизайнери и собственици на домове все повече и повече отдават своята почит на този наситен нюанс и неговата популярност расте с всеки изминал ден. Известният нюйоркски интериорен дизайнер Бенджамин Муур твърди, че гръцкото синьо е една от най-впечатляващите цветови тенденции на 2015 година. Много лесно е да се разбере защо този цвят е толкова популярен: неговите наситени нюанси веднага събуждат асоциация за лазурен плаж и почивка на някой от екзотичните гръцки острови като Санторини или Миконос.

carribean1

Това, което отличава гръцкото синьо от останалите цветови нюанси, е, че придава свежест на интериора, без да е натрапващ и веднага създава изключителен визуален ефект. Ключовото тук е как ще го използвате. Ако искате тотално да се пренесете в магията на Средиземноморието, заложете на него като доминиращ цвят за вашата всекидневна или кухня и веднага ще усетите разликата. Обзавеждането в Италиански и Средиземноморски стил е най-горещата тенденция в кухненското обзавеждане, което прави наситеното гръцко синьо перфектен избор за вашата кухня.

Five2

  • Естествено сиво

Сивото е един от най-подценяваните цветове. Тази есен определено ще върне любовта към сивите нюанси и се очаква това да е един от най-използваните цветове през този сезон. Причината? За разлика от другите неутрални цветове като бялото или черното, сивото без проблеми може да се съчетае с абсолютно всеки нюанс от цветовия спектър, тъй като е значително по-мек. Сивото е идеалното решение, ако искате да омекотите доминиращият цвят от вашата цветова схема. Когато работите със сиво, е много важно да вземете предвид предназначенеито на помещението, в което ще го приложите, както и да помислите по какъв начин ще повлияе на атмосферата. По-светлите сиви нюанси насищат атмосферата с усещане за топлина и по тази причина могат да се интегрират в спалнята или всекидневната, където е много важно да чувствате топлина и уют. По-тъмните сиви нюанси имат по-силно визуално въздействие, така че ги избирайте за стаи, които искате да изпъкнат и да впечатлят вашите гости.

  • Уют в коралово

chervena-kuhnyaОтдавна мина времето, когато розовото беше подходящо само за детските стаи за момичета. Днес все по-често розовото и неговите нюанси се използват за акцентни елементи на различни места в трапезариите и всекидневните. Един от най-пъстрите и впечатляващи нюанси на розовото е т.нар. коралов цвят. Той е подходящ за всякакви акцентни декори и аксесоари във вашия дом и се препоръчва на всички собственици на домове, които обичат играта с цветовете и не харесват скучните интериори, които са издържани само в един неутрален цвят. Кораловото има универсално приложение и възможностите за работа с него са на практика неограничени.

Кликнете тук, за да разгледате още великолепни предложения за обзавеждане на дома от нашите приятели от Каза Декор.