Бохемски стил в съвременния интериорен дизайн

Бохемският стил във вътрешния дизайн се отличава с пъстрота и еклектична естетика, с изобилие от текстилни материи и разнообразни десени. Много от елементите на бохемския стил могат да се вложат успешно и в дизайна на голяма част от съвременните жилища. Можете да ги включите в декора, за да му придадете уют и гостоприемност. Ето няколко идеи как да подходите при избора на обзавеждане за всекидневна, за да впишете хармонично елементи от бохемския стил в съвременен интериор.

Еклектичен декор

Съчетаването на множество цветове, различни шарки и текстури мигновено ще създаде еклектична атмосфера в помещението. Ако това е направено с усет и стил, няма да се създаде усещане за хаос в декора, а напротив – ще се получи хармонично допълване на различните елементи в дневната.

bohemski_interior_2
Смесване на различни шарки в декора

Една от най-характерните особености на бохемския стил е съчетаването на различни текстури и десени. Не се колебайте да заложите на голямо разнообразие от декоративни възглавнички, красиви килими и стилни тапети. В съвременните трапезарии можете да приложите тази концепция като комбинирате трапезни столове с пъстра флорална тапицерия с тапети с подобен десен. Колкото по-сложни са детайлите и техните орнаменти, толкова по-впечатляваща ще бъде бохемската визия на вашия интериор.

Изобилие от растения

Можете да заложите на цветя в саксии или висящи от тавана контейнери.

Акценти в марокански стил

Съчетайте елементи от двата стила – фенери, декоративни възглавници, меки табуретки, одеяла, килими и стенни декорации.

bohemski_interior_3
Антиминимализъм

Макар модерният минимализъм да е водеща тенденция в съвременния дизайн, някои собственици на жилища предпочитат по-богато декорирани интериори. Колкото повече текстури и шарки има в интериора, толкова по-бохемска ще бъде атмосферата в него.

Уникални елементи

Друга характерна особеност на бохемския стил е неговата уникалност и неповторимост. Можете да използвате всякакви оригинални и винтидж елементи, които са с нетрадиционна визия. Плетени акценти, мебели от ратан, оригинални принтове, ярки произведения на изкуството или нетрадиционни стенни декорации могат да бъдат страхотна добавка към всеки бохемски интериор.