Божествени бани в акцент от топло жълто

Тъмнината и студът на зимата са към края си и отстъпват на топлината и звуците на пролетта. Настъпването на новия сезон е чудесен момент да внесете промяна в дома си и да придадете свежест и хармония в интериора. Има цветове, които дължат популярността си в обзавеждането на актуалните тенденции, но има и такива, които независимо от всичко, са винаги модерни. Жълтото е именно такъв цвят и правилен подход може да обнови и освежи банята ви по изумителен начин. Слънчевото настроение, което носи със себе си, действа успокояващо и жизнерадостно.

Жълтият цвят е класически избор за банята, а водещите комбинации са с бяло или синьо. За разлика от други дръзки цветове, каквито са оранжевото и червеното, жълтото е много по-жизнено и създава свежа и уютна атмосфера.

fiore-banya1

Множество от стилове

Значително предимство на жълтия цвят е, че отлично се съчетава с всеки стил на обзавеждане и е подходящ както за просторни, така и за по-малки помещения. Разнообразните нюанси на жълтото позволяват да бъде използвано както за лек и неутрален фон, така и за внушителен акцент, който моментално грабва погледа. С тенденцията за сивото, като новото черно през последните години, жълтото става още по-предпочитано в модерния интериорен дизайн. Независимо дали ще изберете водоустойчиви тапети или гланцирани плочки за стените на банята си, чрез този ярък слънчев цвят ще създадете елегантна и приветлива атмосфера.

Неподвластна на времето класика

Забележителна тенденция при обзавеждането на банята е обединяването на модерни дизайнерски решения с традиционни класически мебели и елементи. Дизайнерите все по-често се обръщат към стилове като арт деко, винтидж и класицизъм, създавайки уникални интериори. Жълтите нюанси са отличен избор за постигане на подобна визия и спомагат за изграждането на успокояваща и спокойна атмосфера атмосфера. За класическите стилове са характерни светлите меки тонове, докато модерните и минималистични стилове използват силни, дръзки и гланцирани жълти повърхности.

fiore-banya5

Слънчево настроение

Ако не сте напълно сигурни, че искате да използвате жълтото като основен и водещ цвят в банята си, заложете на акцентите. Черно-бялата баня например играе ролята на фантастичен фон за красивите жълти акценти. Дори само няколко сгънати кърпи в ярко жълто, ваза с цветя или картина, могат да създадат прекрасен визуален акцент. Друг вариант да внесете топлина и комфорт в банята е да я оставите в бяло или в лек кремав нюанс, а една от стените да изпълните в жълти плочки. Добавете и няколко декоративни предмета в близки тонове, за да създадете хармонична и балансирана среда.

Още спиращи дъха плочки, можете да откриете сред сериите за баня на керамика Фиоре.