Чарът на черните мебели в спалнята

Обзавеждането на спалнята с черни мебели добива популярност още през 80-те години, когато нощните шкафчета и таблите на леглата се лакират в черно. Визията им се обогатява от златисти орнаменти и фризове. При мебелите се използват също и характерните за Арт Деко форми и извивки. Много хора си представят подобен дизайн като отживелица, но истината е, че използването на мебели в черно при интериорното изграждане на спалнята е изключително актуална тенденция.

11.1

Напълно разбираемо е ако сте любопитни за това как черните мебели се вписват в модерния интериор. Една великолепна идея е да заложите на обзавеждане от абанос. Тъмната дървесина, използвана при изграждането на леглото, нощните шкафчета и гардероба, ще създаде безпрецедентна елегантност и невероятно очарование. Още по-сполучлива визия можете да постигнете с добавянето на златни фризове и канапе с класически дизайн в бледо жълто.

Черните мебели са отлично решение и за спалните в еклектичен стил. Страхотна идея е да използвате за стените тапети с пъстри флорални мотиви, а таванът и леглото да бъдат в черно. Това ще създаде драматична визия и впечатляващ контраст.

11.3Спалнята в бяло може да се превърне в страхотен фон, на който ярко да изпъкват черните елементи. По този начин орнаментите и формите на леглото ще се превърнат в забележителни акценти. Допълнете визията като боядисате вратите в черно и изберете тъмен паркет. Използвайки симетрията ще постигнете великолепна класическа визия.

Да обърнем поглед към цвета. Много популярна е комбинацията на черното с неутрални тонове като сиво, бежово и кафяво. В резултат ще получите спокойна атмосфера, излъчваща великолепие и дълбочина.

Макар да мислите, че комбинацията на черно и сиво ще доведе до строго и тежко пространство, добавянето на светли и ярки акценти като например ментово зелено, коралово оранжево и цвят шампанско, ще разнообразят интериора и ще му придадат по-небрежна визия.

11.4Смелите, дръзки цветове са отлично допълнение към черното. Популярен избор са оранжевото и червеното, чието огнено излъчване прави спалнята уютна и комфортна. Подобен ефект имат и силните розови нюанси, с тази разлика, че те имат по-нежно и женствено присъствие.

Пастелните сини и зелени цветове в съчетание с черното създават неповторима спокойна атмосфера. Страхотна идея е да комбинирате модерна спалня в матово черно с бели завеси и осветителни тела и добавите акцентна стена в мек зелен нюанс.

Мебелите в черно са перфектен избор за всяка спалня. Вариантите за оформление и стиловете, които можете да използвате са многобройни и изключително разнообразни. Много тенденции идват и си отиват, но използването на черния цвят е класическо решение, което прави възможно изграждането на уникални интериори, излъчващи съвременна атмосфера и изискан стил.