Цветови схеми за детски стаи (Част II)

В първата част от тази статия научихте, че цветовете оказват голямо влияние върху начина ни на мислене и действията ни. Научихте, че червеното е цвят, който не е подходящ за детска стая, както и какво влияние оказват розовото и синьото върху децата. Във втората част от статията ще се запознаете с още няколко цветови схеми за детска стая и тяхното въздействие върху възприятата.

detska3Оранжево и жълто

Оранжевото, жълтото и техните нюанси са много жизнерадостни и позитивни цветове. Те се асоциират с щастие и насърчават концентрацията. Въпреки това, прекалената им употреба може да провокира хиперактивност у вашето дете, ако ги използвате като основни цветове в интериора. Можете да използвате тези цветове по много интересни начини, включително и под формата на аксесоари и обзавеждане.

Зелено

Зеленото е много успокояващ и стилен цвят, който се асоциира с природата и има отпускащ ефект върху тялото и съзнанието и значително намалява стреса. Въпреки това, зеленото си остава студен цвят, така че ще е добре да го комбинирате с някой по-топъл нюанс.

detska-staya6Лилаво

В обзавеждането за детска стая за момиче лилавото е дори по-подходящо от розовото, тъй като някои негови нюанси изглеждат великолепно за стените. Макар да не е първото предложение, за което се сещате, лилавият цвят стимулира въображението и има широко приложение. Също така, в комбинация с други цветове, лилавите нюанси могат да бъдат перфектни за акцентите и аксесоарите в детската стая. Не се колебайте да използвате лилаво за възглавничките или дори за произведенията на изкуството в детската стая на вашето дете. Мебелите за детска стая в лилаво също са страхотно решение в комбинация с други цветови тоналности.

detska8Сиво

Сивото е един от последните цветове, за които повечето хора биха се сетили, когато обзавеждат детска стая. Всъщност сивото е един от цветовете, които често са подценявани и пренебрегвани, защото неоснователно е смятан за твърде безличен и скучен. Истината е, че сивото е изключително универсален цвят и лесно може да се съчетава с всякакво обзавеждане и други цветови схеми. Сивата гама може да бъде перфектна основа за обзавеждането на съвременната детска стая. Лесно можете да боядисате стените в сиво, а допълнителен цвят и текстура да постигнете чрез аксеоарите, мебелите за детска стая и допълнителните елементи.

Всички тези и още много други свежи идеи можете да откриете като кликнете ТУК и разгледате предложенията на Мебели ИДЕА за обзавеждане на детска стая.