Декориране на съвременния дом в стил барок

През последните години барокът се завръща в интериорния дизайн и днес много модерни домове са декорирани в този стил. Въпреки че по-минималистичните стилове доминират в съвременните жилища, интериорните дизайнери все по-често залагат на елементи на барока като огледалата с богато орнаментирани рамки, мебелите с изящни заоблени линии, пищните корнизи, архитектурните детайли, елегантния мрамор, луксозните текстури и позлатени повърхности, като ги комбинират с обзавеждане в съвременни стилове, за да създадат интригуващ контраст. Ето няколко идеи как умело да внесете бароков чар във вашия дом.

barok1
Използвайте много бяло

Ако дизайнът на помещението включва богато украсени корнизи в бароков стил, а за осветлението сте избрали пищен кристален полилей, заложете на бял цвят за стените и тавана, както и на бели мебели с изчистени линии, за да се тушира по този начин твърде драматичният ефект на барока.

Не се колебайте да комбинирате елементи от различни епохи

За да създадете интериор със стилно бароково излъчване, не е необходимо да се придържате изцяло към мебели и обзавеждане в този стил. Можете например смело да комбинирате елементи като конзолна маса, полилей, детайли от ковано желязо, издържани в бароков стил, с модерни произведения на изкуството. Резултатът от това съчетание е оригинален дизайн с умело балансирани елементи от различни времеви периоди.

barok3
Създайте барокова фокусна точка

За да създадете бароково усещане в помещението, понякога е достатъчно да заложите на фокусна точка със силно изразени барокови елементи. Съвременните интериорни проекти на обзавеждане за кухня в повечето случаи включват кухненски остров, който освен че е много удобна и функционална мебел, изпълнява ролята и на фокусна точка в помещението. За да придадете бароков облик на кухнята, е достатъчно да заложите на богато орнаментиран кухненски остров от масивно дърво в тъмен цвят и на бароков полилей над него, а кухненските шкафове и останалите елементи от декора да изберете в светъл цвят.

barok4Внесете уют в помещението

Бароковите елементи като изящни полилеи, красиви корнизи и позлатени аксесоари добавят елегантност и стил към интериора. Удобна мека мебел в светъл цвят и подбрани нежни тонове за стените и останалите елементи от декора ще допринесат за създаването на изискана обстановка, изпълнена с уют.

Заложете на мебели с изчистени линии

Съчетаването на барокови акценти и елементи с модерна визия е чудесен начин да създадете красив и елегантен интериор. За да изградите визуален баланс в интериор на дневна с барокови елементи като огледало с позлатена рамка и бароков полилей, заложете на мека мебел и холна маса с изчистен дизайн.

Ако искате да добавите лукс и елегантност към интериора на вашето жилище, можете да кликнете ТУК и да разгледате колекцията от дизайнерски мебели KARE на Каза Декор. В този каталог ще откриете много изящни модели, които ще се впишат перфектно в бароков декор.