Диванът от естествена кожа

Несъмнено за някои елементи от обзавеждането си заслужава да похарчим малко по-голяма сума, но в замяна да получим най-доброто. Когато става въпрос за мека мебел, естествената кожа винаги си заслужава инвестицията. Кожените дивани изглеждат феноменално. Всеки един е уникален и притежава неповторими елементи. Естествената кожа диша и се разтяга, без да губи формата си. Според проучванията на експерти, кожените дивани са до четири пъти по-издръжливи и устойчиви, в сравнение с тези, които залага на тапицерия от текстил. Те лесно се поддържат и почистват единствено с помощта на влажна кърпа. Безспорно коженият диван е отличен избор за модерния интериор. За да изберете най-подходящия модел за своята всекидневна, е добре да вземете предвид няколко основни неща:

1.1

Материал

Много важно е да изберете диван, който е изработен от висококачествена кожа. В зависимост от определени характеристики и показатели, кожите са обособени в отделни класове. Най-меките обикновено са най-скъпи, въпреки че често са по-неустойчиви. Кожите от среден клас много добре комбинират мека текстура и добра устойчивост. Избягвайте евтините, нискокачествени кожи, тъй като те се напукват и това води до значително компрометиране на визията им.

Стил

Съвременните кожени дивани се предлагат в огромно разнообразие от стилове. Моделите варират от ултра-модерни, с ясни линии и минималистичен дизайн до ретро и винтидж стилове, носещи атмосферата на отминалите десетилетия. Стилът, който да изберете за своя диван, трябва да се съчетава с останалата част от интериора, но и не е задължително да е подчинен на него. Актуални в момента са тенденциите за умишлено смесване на различни стилове, на модерното с класическото и традиционното.

1.2

Размери

Трябва много внимателно да изберете размера на дивана. Имайте предвид, че когато разглеждате мебели в шоурум например е много лесно да се подведете. Големите размери на помещението създават илюзията, че мебелите са по-малки, отколкото са в действителност. Измерете внимателно размерите на всекидневната си, както и на площта, която можете да отделите за дивана. Съобразете избора си и с това колко души обикновено ще сядат на него. Много често най-добрият избор са ъгловите дивани, които оползотворяват максимално пространството.

Цвят

Цветът на дивана трябва да е в хармония с останалата част от интериора и цялостното му цветово оформление. В съвременния интериорен дизайн водещи са неутралните цветове, в комбинация със стилни и дръзки акценти. Въпреки че при кожените дивани не съществува богатото разнообразие, характерно за текстилните тапицерии, освен нюансите на черно, кафяво, бежово и бяло, можете да откриете и много ярки и колоритни кожени дивани.

Актуалните тенденции в интериорния дизайн се променят непрекъснато, но някои неща никога никога не излизат от мода. Кожените дивани внасят изключителна елегантност и неповторим лукс във всяко съвременно жилище.