Идеи за домашен офис в Средиземноморски стил

Сливане на контрастни култури, традиции и вдъхновение, почерпени от екзотичните декори, Средиземноморският стил за декориране означава различни неща за различните хора. Макар някои да предпочитат неговата топла и уютна страна, която е богата на ярки цветове, заплетени шарки и страхотни текстури, други са любители на страхотната и весела версия на средиземноморските интериори, които черпят вдъхновение от невероятните плажове, с които този великолепен регион се свързва. Независимо от вашите собствени предпочитания, Средиземноморският стил се харесва на всички, тъй като предлага много интересни възможности за декор и докосване от модернизма, от който вашият дом отчаяно се нуждае. Ето някои идеи за декорация на домашния ви офис, които са вдъхновени от магията и очарованието на Средиземноморието.

City 168Модерно и средиземноморско

Не е нужно да правите цялостен ремонт на съществуващия офис, за да можете да пресъздадете средиземноморското очарование. Понякога единственото, от което се нуждаете, са няколко внимателно подбрани декоративни елемента и аксесоари, за извлечете максимума от ситуацията. Модерният средиземноморски стил е съсредоточен върху създаването на чист, свеж и прохладен интериор с неутрален фон и няколко цветови допълнения, които да му придадат индивидуалност и собствен чар. Бялото и синьото са чудесни решения за цветовата схема и тази цветова схема върши перфектна работа за тези, които искат да съчетаят морска или крайбрежна тема със средиземноморски стил.

Марокански пуф фотьойли, лампи във формата на фенери от Средния изток, докосване от златисто или оранжево, съчетайте тези елементи и ще получите един домашен офис, който сияе със своята уникалност и неподправен чар. По този начин лесно ще можете да промените стила на стаята и да установите ред в нея без да нарушавате цялостната визия, атмосферата и общата тема на вашето жилище.

ELAGIA2Изобилие от текстури

Едно от най-великолепните предимства на средиземноморския стил е, че по никакъв начин не ви ограничава в използването на различни текстури, дори ви насърчава да го правите. Шпаклованите стени са чудесна отправна точка, която насища стаята с рустикална атмосфера и очарователно настроение, което веднага ви пренася на някой от плажовете на остров Миконос или Казабланка. Ако не сте любители на шпаклованите стени, тогава може би естественият камък е още един чудесен избор, който придава на средиземноморските интериори автентичност и непреходна във времето елегантност. Теракотените плочки за пода, тапетите и мраморни акценти също са един изключително достъпен вариант, който може да смае със своето великолепие.

Офис 3Омагьосващ таван

Таванът определено е най-пренегребваната част от интериора на повечето всекидневни, спални и трапезарии по целия свят. Много вероятно е това да се е случило и във вашия домашен офис. Ако се чудите какво още да направите за стените, може би е време да погледнете нагоре към тавана и да почерпите малко вдъхновение от там. Един типично катедрален таван може да направи чудеса с вашия средиземноморски интериор. Ако това ви се струва като твърде голяма инвестиция, която няма как да приложите, тогава един окачен таван със стилно осветление или дори обикновен боядисан таван също могат да свършат работа.

Заложете на класиката

Всички обожаваме домашни офиси, които носят онова джентълменско усещане и съвсем леко средиземноморско докосване, което да омекотява обстановката. Заложете на класически кожени дивани и голямо бюро от масивна дървесина с фина дърворезба. Класическият средиземноморски стил включва дървени елементи от масивна дървесина, орнаментирани повърхности и сложни детайли, които ще ви накарат да онемеете пред обаянието на интериора.