Еклектично обзавеждане за баня в синьо

Изграждането на еклектична баня може да бъде много забавно, но е и истинско предизвикателство. Привържениците на еклектичния дизайн и дръзките му съчетания на цветове, текстури и стилове, са много. Трудна задача обаче може да се окаже обзавеждането на банята в елегантна еклектика. Още по-сложно става, когато искате да внесете в интериора доза модернизъм и да придадете усещане за релакс и спа атмосфера. В такъв случай, синият цвят може да ви бъде изключително полезен. Като цяло, синьото е най-предпочитаният цвят за обзавеждане на банята. Той прекрасно се съчетава с успокояващите неутрални и бели нюанси. Синият цвят, благодарение на множеството си екзотични оттенъци, е перфектният избор за изграждане на елегантна и стилна еклектична баня. Кликнете тук, за да разгледате богатата гама плочки за баня на Ceramica Fiore, характеризиращи се с изящни орнаменти и великолепен дизайн.

102_0Обърнете специално внимание на стените

Характерна за еклектиката е лекотата, с която се съчетават множество различни стилове. Това ви дава изключително богат избор на мебели, аксесоари, огледала и осветлителни тела, но също така изисква внимателни преходи между контрастиращите елементи. Чрез цвета най-лесно можете да обвържете различните стилове. Стените в банята със сини плочки са много красноречиви и убедително демонстрират шик и елегантност. За хората с по-нестандартно мислене са подходящи и тапетите. Тази година те са много актуални и се предлага огромно разнообразие от шарки, текстури и цветове. Можете спокойно да използвате сини плочки с изящна декорация, тапети, наподобяващи истинско произведение на изкуството в различни нюанси на синьото, както и мозайки и декоративни пана, и да сте спокойни, че това няма да натоварва и претрупва интериора. Използвайте същия син тон и при различни детайли от обзавеждането и ще получите изумителна еклектична баня.

102_3Множество сини нюанси

Едно от най-големите предимства на синьото е богатото разнообразие от нюанси и лекотата, с която един тон преминава в следващия. Тъй като съчетаването на контрастни текстури и елементи в дизайна на еклектичната баня е доста трудно, преходите в цветовете могат без усилие да ги обединят, създавайки хармония и единство в интериора. Страхотна тенденция тази година е тюркоазеното синьо.

Потопете се в синьо

Интериорните дизайнери съветват, при обзавеждането на баня в еклектичен стил, да изберете за стените бели или неутрални плочки, които да придадат спокойна и успокояваща атмосфера. Синьото е цвят, който перфектно се съчетава с лекия фон. Прекрасен избор е винтидж ваната в морскосиньо. Изберете и декоративни предмети, кърпи и завеси в близки сини тонове, за да изградите цялостната визия на банята.