Есенни идеи за интериора на дома

Вижте няколко идеи как с подходящ избор на цветове, мебели и аксесоари можете да внесете уют и топлина в декора на дома, които да повдигат настроението ви през мрачните студени есенни дни.

Плетени мебели и аксесоари

Разположете около холната маса във всекидневната две плетени кресла, чиито натурални багри и естествена текстура се вписват перфектно в светло и уютно обзаведено помещение, с преобладаващи меки земни и есенни тонове. Монтирайте над масата висящо осветително тяло с плетен абажур, например от конопена връв, за да подсилите усещането за топлина и комфорт. Добавете в дневната стая няколко саксии с растения, чиято зеленина ще внесе нотка естествена свежест в интериора.

В трапезарията и кухнята също можете да заложите на плетени столове и осветителни тела, като ги съчетаете с интериорен текстил в светли земни тонове. Ленена покривка за маса с пискюли, възглавници за столове от същата материя, както и плетени подложки за горещи съдове и за хранене, са чудесен избор за повече уют през есента. Подходящо решение са и кухненските и трапезни маси и столове от дърво, които се предлагат в голямо разнообразие от дизайни, в естествен цвят или с покритие в топли есенни багри.

stolove_masiv_2
Плетените кошници и контейнери са удобни аксесоари за кухнята и много подходящи за интериора през студените месеци. Освен че са функционални и спомагат за добрата организация в кухнята, те придават естествен чар и топло излъчване на декора.

Мебели в наситени цветове

Жълтеникавокафявите тонове са популярно решение за есенните декори. Те не само внасят визуална топлина в интериора, но и се съчетават хармонично с редица студени багри, като тъмносиньо и наситенозелено. За да постигнете модерен есенен декор в богати наситени тонове, може да се спрете и на палитра от топло кафяво в съчетание с виненочервено, патладжанен цвят и тъмносиньо.

За всекидневната стая може например да изберете мека мебел с тапицерия в наситен малиненочервен цвят и да разположите върху нея декоративни възглавнички с шарка в жълтеникавокафяви, виненочервени, сиви и тъмносини нюанси. Атрактивен есенен дизайн на дневната стая можете да постигнете и като заложите на диван с тъмносиня дамаска и го комбинирате със стени в сиво, а акцентите изберете в наситени есенни тонове.

divan_vinenocherven_3
Ако предпочитате по-светли комбинации между топли и студени тонове за есенния декор на дома си, може да се спрете на палитра от смарагдовозелено, светло червеникавокафяво и кремаво.

За есенния интериор са подходящи и детайли от метал с топъл блясък, като мед и месинг. Може да ги вмъкнете в декора на дневната стая, като например заложите на мека мебел с тапицерия от гладко кадифе и крака от матов или полиран месинг.