Есенни тенденции за великолепен интериор

Астрономическата есен официално започна и по тази причина е време да подготвим интериорите си за нея. Всеки сезон има своите характерни особености и тенденциите се променят. В тази статия сме събрали някои от най-актуалните есенни тенденции, с които можете да изградите един наистина забележителен интериор.

casa3

Мания за мрамор

Използването на естествени камъни за различни приложения в интериора не е новост, но мраморът със сигурност изживява един от най-големите ренесанси тази есен. Този материал някога е бил достъпен само за знатните особи, но днес, благодарение на своите семпли и стилни текстури, мраморът е олицетворение на елегантен и модерен дизайн. Мраморът вече не се използва само за подови настилки и стенни облицовки. Изключително стилна тенденция е използването на мрамор за различни акценти и аксесоари като свещници или дори за елементи от обзавеждането като повърхност за маса или плотове за кухни. Това, което отличава мраморът от останалите материали е неговата изящна визия и изчистени линии, които говорят за изключителен лукс и съвременно излъчване.

Five-Z_2Великолепие в сиво

Няма как да говорим за есенни тенденции без да обърнем внимание на един от най-предпочитаните цветове през сезона – сивото. Много често сивият цвят е подценяван и наричан скучен и твърде семпъл, но истината е, че това е един най-стилните неутрални цветове, които могат да намерят изключително широко приложение във всеки интериор. Сивото е много универсален цвят и може невероятно лесно да се съчетае с абсолютно всички останали цветове и нюанси. Това прави неговото приложение на практика безгранично. Можете да го използвате за акцентната стена на дома си, за тапети, покривки, завеси и дори за меката мебел и обзавеждането на всекидневната. Неговата подчертана неутралност го прави много подходящ и при избора на завивки и спално бельо. Диваните в сиво са една от най-стилните и функционални тенденции в интериорния дизайн, тъй като работата с тях е изключително лесна, по тях трудно се появяват петна и могат да се съчетаят с обзавеждане във всякакъв стил.

Комбиниране на метални елементи

Комбинирането на разнородни материали винаги е давало стилни резултати, стига да се направи по правилния начин. Съчетанието на различни метални елементи в интериора не е голяма новост, но комбинирането на металически тонове тази есен е изключително популярно. Смело можете да съчетаете аксесоари и акценти от различни метали като алуминий, мед и стомана, за да получите една уникална визия в индустриален стил. Едно от най-големите предимства на комбинирането на метални елементи е, че независимо за какво се използват и къде, винаги се превръщат в страхотен акцент, който говори за лукс и естетика. Винаги можете да използвате медта, за да съчетаете други видове метал и да получите стегната и хармонизирана визия на вашия интериор.

ispania-5Многообразие от текстури

Вече няколко пъти сме ви говорили за важността на текстурите за постигането на стилен и уютен интериор. През есента тяхното значение е десетократно по-голямо. Многообразието от текстури създава зашеметяващ ефект, добавя усещане за уют и топлина в интериора и му придава визуален интерес. Използвайте колкото се може повече килими, завивки, одеяла и интериорен текстил. Кадифето също е изключително подходящо решение за всеки интериор, тъй като излъчва неповторимо усещане за мекота и топлина.