Функционални интериорни разделители за офис пространства

Плъзгащите интериорни врати са гъвкаво решение за преграждане на помещения не само в дома, но и в офиса. Независимо дали сте наели или притежавате офис помещение, за да бъде то оптимално пригодено за бизнес активност, често се налага да се обособят различни по функция зони.

Ако офис помещението разполага с малка ниша, бихте могли да я усвоите, като я превърнете в хранилище за документи. За целта може да монтирате рафтове по цялата ѝ височина и да я преградите с еднокрила плъзгаща врата. Този тип врати се движат плътно покрай стената, поради което не отнемат полезна площ от помещението. Надеждните механизми на плъзгане осигуряват удобство при експлоатацията на вратите.

ednokrila_plazgashta_vrata_matirano_staklo_2
Плъзгащите интериорни врати са отлично решение и за рационалното преустройство на жилищни площи за офис цели, тъй като в тези случаи се налага да се смени предназначението на някои стаи, да се прегради обширно помещение, за да се обособи заседателна зала, директорски кабинет или няколко уединени работни къта. Дизайнът на вратите може да бъде съобразен с интериорния стил и цветовата палитра. Изпълнени от материали като МДФ, ЛПДЧ, матирано или цветно стъкло, или от комбинация между тях, плъзгащите интериорни врати могат да бъдат стилен ярък акцент в офиса или да се слеят с фона в декора.

Макар че с интериорни плъзгащи врати не може да се постигне звукоизолацията, която стените осигуряват, те са гъвкаво решение за зониране на офис площ и предоставят приемливо за работна среда уединение.

plazgashti_interiorni_vrati_za_ofis_3
Собствениците на просторен частен лекарски или стоматологичен кабинет лесно биха могли да обособят приемна за пациенти, като преградят част от помещението с портални плъзгащи врати. Модел от светло матирано стъкло е перфектен избор за тази цел, тъй като осигурява дискретна непрозрачна преграда между двете зони.

С плъзгащи преградни врати бихте могли да оформите няколко различни по функция сектора в голямо помещение, предназначено за козметичен или фризьорски салон, осигурявайки по този начин уединението, необходимо за част от извършваните процедури.

plazgashti_pregradni_vrati_za_ofis_4
Ако притежавате магазин за дрехи и сте решили да преградите част от него, за да обособите пробни, бихте могли да го осъществите с плъзгащи врати. По този начин ще подсигурите по-голям комфорт за клиентите, ползващи пробните. Благодарение на разнообразието от материали, от които могат да бъдат изработени, плъзгащите врати с лекота биха се вписали в избраната интериорна концепция както по отношение на цветовете, така и по отношение на дизайна. Бихте могли да заложите на модели от непрозрачно матирано стъкло с декоративни орнаменти или на плъзгащи врати от плоскости с естествен фурнир. В случай че помещението е малко, може да изберете плъзгащи огледални врати, за да го разширите визуално.