Геометричните шарки и мотиви в интериора

Тенденциите в интериорния дизайн се променят непрекъснато. Тази година значителна популярност придобиха геометричните мотиви. Чрез тях можете да придадете на дома си изключително модерна и вдъхновяваща визия.

Обратно към 70-те

textile-1Характерно за актуалните тенденции е, че те не съществуват в изолирана среда на вакум. Архитектура, интериорен дизайн, мода, изкуство – във всички сфери на визуалните изкуства могат да бъдат забелязани общи концепции в зависимост от популярните стилове.

Забелязва се и кръговрат – идеите и тенденциите, които са били на мода преди няколко десетилетия, днес отново могат да бъдат видяни в списанията за модерно изкуство, мода и обзавеждане, макар и с по-съвременен и свеж привкус.

Днес можете без колебание да освежите жилището си в стила на 70-те. Използвайте пъстри мозайки на малки и големи геометрични форми и комбинации на мебели с правоъгълни и овални линии.

textile-2Атрактивна визия

За да изглежда един интериор като изваден от страниците на списание, в него трябва да има впечатляващи акценти и мебели и декорация, които предизвикват визуален интерес. Нетрадиционните принтове и шарки, и в частност геометричните, могат да бъдат от основно значение за реализирането на прекрасен, модерен интериор. Те могат да бъдат използвани при оформлението на стените, завесите или тапицерията на мебелите.

Има няколко основни аспекта при избора на конкретна геометрична шарка, която да използвате в интериора. Важно е да изберете цвят, който отлично пасва на съществуващата цветова схема, както и размерите на принта да бъдат съобразени с размерите на помещението.

Малко, но достатъчно

textile-3От съществено значение за сполучливия интериорен дизайн е да прецените кой елемент да има доминираща роля и кой да бъде използван като акцент и да създадете баланс между тях.

Безспорно е, че помещение изградено изцяло в геометрични шарки много трудно би могло да бъде естетически и функционално издържано. За сметка на това обаче, ако изберете един или два елемента от интериора, при които да използвате геометрични мотиви, можете да постигнете фантастичен визуален акцент.

Безброй варианти

Още една от положителните страни на геометричните форми и шарки е възможността за тяхното многостранно приложение. Те с лекота могат да бъдат използвани при оформлението на стените, мебелите и като цяло при всеки елемент от обзавеждането и декорацията. Имате възможността да изберете за своя дом килими, завеси, тапицерия и всякакъв друг тип текстил с геометричен принт.

Геометричните мотиви могат да бъдат включени в интериора не само като шарки, но и и във формата на мебелите. Можете да откриете както корпусна, така и мека мебел със строго геометричен дизайн, които да бъдат перфектното допълнение за едно модерно жилище.