Идеи за интериора на трапезарията

Тъй като трапезарията често не е само зона за хранене, а и място за редица други занимания у дома, обзавеждането в помещението трябва да бъде избрано съобразно разнородните функции, които ще изпълнява. Ето няколко идеи как да мебелирате трапезарията, за да може тя да се ползва и като комфортна всекидневна стая.

Мебели за трапезария от естествени материали

Ако сте любители на обзавеждането от естествени материали, заложете на трапезна маса и столове от масив. Не е необходимо те да са в рустикален стил. Може да изберете модели с изчистен дизайн и съвременна визия, като заложите на дървени повърхности в натурални цветове и землисти багри – охра, кафяво и тъмносиво. Постелете в зоната за хранене семпъл тъмен килим в сивкави тонове. Така ще постигнете трапезария с модерен и приветлив облик.

trapezariya_1
Обзавеждане на трапезария в жилище с отворен план

Когато обзавеждате жилище с отворен план, е необходимо да подходите креативно при обособяването на отделните функционални зони и избора на мебели за всяка от тях. Оптималното решение при дизайна на такъв дом е да обособите трапезарията като зона между кухнята и всекидневната. В случай че за кухнята и всекидневната сте заложили на минималистично обзавеждане, изберете мебелите за трапезарията в същия стил. Семпли и елегантни трапезни столове от дърво в тъмносиво, подредени около средно голяма маса за хранене, са отлично решение, което бихте могли да допълните с килим с дискретна шарка.

Мебелиране на многофункционална трапезария

Нерядко в съвременните жилища не е предвидено помещение за самостоятелна трапезария. Това налага нуждата едно помещение да изпълнява функциите и на трапезария, и на всекидневна. Дори без да е с внушителни размери, креативно мебелираната трапезария може да бъде комфортна зона за хранене, кът за забавление и почивка, както и домашен офис. За тази цел е важно вътрешното оформление да бъде в приветливи цветове, създаващи уютна атмосфера, а мебелировката да включва всичко необходимо за разнородните занимания в помещението.

trapezariya_2
Как да постигнете трапезария с уникална визия

Трапезни столове с изчистен дизайн, без подлакътници и със средно високи облегалки, са идеален избор за модерната трапезария. Бихте могли да ги изберете в гълъбовосив тон или от масив в светъл цвят. За трапезната маса заложете на модел в черно, с опростена конструкция и правоъгълен плот със заоблени ъгли. Създайте контраст в декора, като монтирате над модерните мебели за трапезария няколко висящи осветителни тела в яркожълто. Тъй като мебелировката в зоната за хранене включва само трапезна маса и столове, ярките акценти е необходимо да бъдат умерени, за да не се получи визуална дисхармония.