Как да обогатите интериора на кухни в бяло

Обзавеждането на кухни в бяло е особено атрактивна тенденция, която без съмнение ще бъде винаги актуална и предпочитана от интериорните дизайнери. Белият цвят дава отлична основа за внасянето на цвят и създаването на впечатляващи акценти.

Кухня 4Добавете цветни аксесоари

Пъстрите аксесоари могат да бъдат много успешно използвани за внасянето на цвят в белите кухни. Можете да ги подредите върху рафтове, в шкафове със стъклени вратички или върху плотовете.

Използвайте пъстри материи

Страхотен начин да разнообразите монотонните кухни в бяло е използването на пъстри тапицерии, пердета и завеси, кърпи и килими. Можете да комбинирате както различни цветове, така и десени и текстури.

Барстолове в атрактивни цветове

Изберете за барстоловете в своята бяла кухня тапицерия с нетрадиционен принт или ги боядисайте в дръзки цветове. Ако искате да запазите изчистената им визия можете просто да добавите декоративни възглавнички в пъстри тонове.

Цветен долен ред кухненски шкафове

sinioИзберете долния ред кухненски шкафове в индигово синьо или ярко червено. Така те ще изпъкнат прекрасно на фона на изцяло бялото кухненско обзавеждане.

Добавете цветни рамки

За белите кухни е характерно, че дори и минималното количество цвят на стратегическо място може да има огромен ефект. Боядисайте первазите или рамките на някои от вратичките при кухненските шкафове в свежо зелено. По този начин ще постигнете лек и очарователен акцент.

Боядисайте тавана в ярък цвят

Таванът или „петата стена“, както често го наричат интериорните дизайнери, дава възможност за реализирането на впечатляващ акцент. Боядисването му в ярко жълто например може да създаде много жизнена атмосфера и визулана топлина, а синьо-бялото райе може да придаде на белите кухни прекрасно морско настроение.

kuhnyaЦветен кухненски остров

Изграждането на кухненски остров в ярък нюанс безспорно може да добави необходимата доза цвят за обогатяването на обзаведените в бяло кухни.

Добавете по-меки акценти

Ако не сте привърженици на дръзките и ярки цветове в интериора, заменете ги със сиви. Сивите тонове могат едновременно да се слеят с бялото кухненско обзавеждане, да подчертаят неговата естетика и да изпъкнат стилно и елегантно.

Кухненски шкафове в пастелни цветове

kuhnya-2Ако искате да направите по-драстична промяна, заменете белите кухненски шкафове с такива в леки пастелни нюанси. По този начин ще запазите очарованието на интериора и същевременно ще внесете разнообразие и цвят.

Многоцветен кухненски гръб

Нищо не може да подчертае живописната мозайка, използвана за изграждането на кухненски гръб така, както едно кухненско обзавеждане в бяло. Пъстрите шарки ще се превърнат в страхотен и артистичен акцент.

Добавете цветно оборудване и уреди за кухни

В търговската мрежа можете да откриете не само бели, сиви и черни електроуреди, но и такива в нетрадиционни цветове. Избирайки печка и хладилник в червено или тюркоазено можете да сте сигурни, че белият интериор ще придобие изцяло ново излъчване.