Изискани спални в неутрални нюанси

За да се превърне спалнята в кът за пълноценна релаксация и презареждане, е необходимо да бъде декорирана в спокойни тонове и да разполага с удобни мебели, съобразени с индивидуалните предпочитания. Дизайнът в меки неутрални багри, като кремаво, сиво и кафяво, вещо комбинирани при избора на обзавеждане и аксесоари, може да трансформира спалнята в истински оазис на спокойствието.

Спалня в кафеникавосиво и кремаво

Заложете на кремави стени в декора на спалнята. Създайте фокус, като изберете легло с корпус в сиво с кафеникав оттенък. Бихте могли да се спрете и на тапицирано легло. Върху него разположете спално бельо в няколко кафеникавосиви нюанса, за да придадете многопластовост на фокусната точка в помещението. Добавете две нощни шкафчета в същия сив цвят. За пода изберете светлобежова настилка и килим с десен в кремаво и топло сиво. Заложете на гардероб с плъзгащи врати с пълнеж от ламинирани плоскости в кремаво, ако предпочитате той да се слее с фона в декора.

garderob_tamni_plazgashti_vrati_lacobel_2
Спалня в бежово и тъмносиво

Ако ви допадат интериори с по-силен контраст, бихте могли да положите на стените в спалнята тапети с деликатна шарка в няколко бежови нюанса и да изберете корпусна мебел в тъмносива гама. Тапицирано легло в светлосиво с лилав оттенък би било изискан акцент в спалнята. Съчетайте го с декоративни възглавнички в кремаво, за да създадете мек контраст. Гардеробът може да бъде решен с плъзгащи се врати от тъмносиво лакобел стъкло, чиято гланцирана повърхност ще внесе доза блясък в декора. Подсилете я, като добавите осветителни тела с покритие от полиран огледален хром.

Спалня в сиво и кафяво с ярки акценти

За да осъществите тази цветова палитра, бихте могли да изберете мебели за спалня с ефектен дървесен декор в тъмнокафяво и да ги комбинирате с бледосиви стени. Заложете на тапицирано легло с висока табла и дамаска в по-тъмен сив нюанс, с което ще внесете мекота в декора. Скрина, нощните шкафчета и тоалетката изберете в наситени топли кафяви тонове. За да разчупите монотонността на интериора в неутрални багри, може да добавите акценти в дързък цвят, като заложите на гардероб с плъзгащи врати с пълнеж от яркочервено Lacobel стъкло. Разположете в спалнята още няколко детайла в същия интензивен цвят, например декоративни възглавнички, пейка и табуретка с червена тапицерия.

garderob_cherveni_plazgashti_vrati_lacobel_3
Спалня в сиво и кафяво с пастелни акценти

Интериорът в неутрални багри може да бъде освежен с деликатни акценти в студени пастелни тонове. Изберете светлосиво тапицирано легло и го съчетайте с нощни шкафчета и скрин в тъмнокафява гама. Боядисайте стените в по-наситен сив нюанс или положете върху тях тапети с ефирен принт. Добавете акценти в бледосиньо – възглавници и завивки или кресло с такава тапицерия. Заложете на гардероб с плъзгащи врати с дървесен декор в тъмнокафяво.