Как да декорирате дома си във френски провинциален стил

В интериорния дизайн всеки един от стиловете на обзавеждане има своите предимства и недостатъци. Скандинавският стил е изключително елегантен и подходящ за малки пространства, но често е определян като прекалено минималистичен и дори скучен. Според много хора японският стил е твърде традиционен, а индустриалният стил – много груб. Има един стил, който е сякаш универсален и се радва на много широка популярност по цял свят. Той съчетава много от предимствата на повечето интериорни стилове, но е освободен от недостатъците им. Френският провинциален стил търси баланса между елементите. Това не го прави твърде претрупан, но и в същото време не се приближава до минималистичните стилове. Французите определено разбират от лукс и със сигурност знаят как да го пресъздадат в обзавеждането на своите домове. Ето няколко стилни и интересни идеи за създаване на интериор, който е вдъхновен от френския провинциален стил.

32Френският провинциален стил взаимства много от елементите на други стилове. В него ще откриете много елементи, които носят рустикален или индустриален характер. Ако вашият дом има каменни стени или стар дървен под, помислете добре преди да покриете стените с нова боя и сложите нов красив паркет.

Доминиращите цветове във френските провинциални интериори са пастелните. Не се колебайте да използвате пастелните нюанси за декоративните възглавнички, стените или обзавеждането на всекидневната. Така нареченият „розов кварцит“ беше избран за цвят на 2016 г. и е много подходящ за интериорите във френски провинциален стил.

Един от елементите, които са определящи за френския провинциален стил, е пищният полилей. Полилеите са характерни не само за трапезариите, а също така и за хола, спалнята и дори в някои случаи и банята.

country1Друг много характерен елемент за интериорите в провинциален стил са просторните кухни. Французите са известни в цял свят с невероятната си кухня, така че не би трябвало да е учудващо, че обзавеждането за кухня има огромно значение в интериорния дизайн. Ако живеете в жилище с по-малки размери и нямате възможност да създадете голяма и просторна кухня, можете да използвате изкуствено състарени мебели и да добавите към интериора малко свежи цветя и билки.

Кликнете ТУК и разгледайте колекцията от кухненско обзавеждане на Каза Декор.

Френският провинциален стил засилва ролята на текстилните материи и завесите в интериорния дизайн. Не е необходимо този интериорен текстил да е нов и пищен. Достатъчно е да добавите, колкото се може, повече текстура към помещението и ще получите желания ефект.

За декорациите се доверете на всякакви златисти елементи, които можете да откриете. Това е много характерна черта за този стил. Почти няма да откриете френски провинциален дом, в който да не срещнете поне няколко златисти елемента и аксесоари.