Как да добавите индигово към есенния декор на дома

Eсента е сезон, богат на красиви топли цветове, които често се изкушаваме да внесем в интериора на дома си под формата на украса от пожълтели листа, декорация с тикви или текстил в есенни багри и мотиви. Съществува един цвят от летния декор обаче, който може и да не ни се иска да изключим от цветовата схема в жилището си, и това е индиговото. Макар да не е сред най-популярните нюанси през есента, този плътен син тон може да добави дълбочина и да внесе свеж визуален контраст в пространство, декорирано в топли есенни багри. Ето няколко интересни идеи как хармонично да съчетаете индиговото с есенни цветове в интериора на дома.

Декоративните възглавнички с шарки безспорно са най-лесният начин да промените атмосферата в дома през отделните сезони. Разположете на дивана във всекидневната или на леглото в спалнята възглавнички в типичните за есента цветове като червено, оранжево и жълто, и към тях добавете няколко с принтове в индигово и бяло.

srednoshtno-sinio2
Изберете за дома си няколко красиви вази с геометрични или флорални мотиви в бяло и тъмносиньо. Есенните цветя и листа, аранжирани във вазите, ще изглеждат невероятно на фона на шарките в студени тонове.

За да внесете индиговото в интериора на кухнята, можете да си набавите покривки за маса или подложки за хранене  с десени в този цвят. Ако сте сръчни и умеете да шиете, бихте могли и сами да ги изработите. Единственото, от което ще се нуждаете, са фина дантела в индигов нюанс и ленен плат или зебло.

За да вложите индиговото в декора в по-голям мащаб, можете да облепите една или всички стени в стаята с тапети с десен в индигово и бяло, или индигово и златисто.

srednoshtno-sinio3
През студените месеци обикновено се фокусираме върху текстурите, когато избираме обзавеждане за спалня. Меко одеяло в индигов нюанс би било чудесно допълнение към декора на спалнята през есента, тъй като е едновременно практично и красиво.

В интериора на кухнята и трапезарията индиговото може да бъде привнесено по много начини – например със свещи с аромат на канела, избрани в индигов цвят, които ще се превърнат в открояващ се акцент на трепезната маса. Ако все още нямате, закупете си сервиз за хранене в бяло с индигови орнаменти. Добавете върху масата за хранене аксесоари в оранжево, тъмночервено и златисто и ще останете приятно изненадани от начина, по който всички тези елементи се съчетават помежду си и есенното усещане, което носят. Ако имате нужда от нова маса за хранене, можете да кликнете ТУК и да си изберете модел от каталога на Каза Декор.

В случай че вашето жилище разполага с веранда или заден двор, можете да ги украсите с една от най-характерните декорации за есента – тиквите. За да създадете визуален контраст, можете да боядисате входната врата и капаците на прозорците в индигово и да добавите тъмносини саксии с хризантеми в различни цветове.