Как да добавите живот към всекидневната си

Дизайнът на всекидневната стая винаги е специална работа, към която трябва да се отнесем сериозно. Това не е просто мястото, където посрещаме гостите си, а е стая, където цялото семейство се събира да се забавлява или да си почива, но най-важното в нея е удобството. Много е важно да намерите перфектния баланс между стил, вид, комфорт и уютност. В тази статия сме събрали някои съвети как да добавите живот към всекидневната ви стая без да нарушавате нейният чист и спретнат вид.

всекидневна 2

Цвят

Вашата цветова схема трябва да започва с поне един неутрален цвят. Обикновено това може да е бял, кремов или кафяв. Това включва вашите стени, по-голямата част от обзавеждането, завесите и т.н. Различни разновидности на тази цветова гама също са допустими, но се придържайте към конкретното цветово семейство. След това вече можете да започнете да добавяте цвят. Тези цветни добавки са перфектен начин да приковете вниманието върху определени точки от интериора на стаята. Такива елементи могат да бъдат покривките на столовете, калъфките на възглавничките и всякакви други декорации в стаята. Дори няколко такива акцента веднага ще добавят живот и ще раздвижат обстановката в стаята.

F 13

Обзавеждане

Когато мислим за обзавеждането във всекидневната, обикновено става въпрос за неща, които ще останат по местата си почти завинаги. От диваните и канапетата до мултимедийната техника можем да кажем, че това определено не е стая, която ще търпи сериозни промени и размествания с течение на годините. Определено е чудесно да имате базисни мебели, които няма да се местят, но е хубаво да заложите и на по-малки елементи, които да можете размествате от време на време. Някои страхотни примери за това са табуретките, които могат да играят ролята на места за сядане, разпръснатите възглавници, мънички странични маси и други подобни мебелни елементи. Тези подвижни обекти ще позволят на вас, вашето семейство и вашите гости да се чувстват по-свободни в пространството. Това прави цялата стая далеч по-гостоприемна и комфортна.

Произведения на изкуството

Поставянето на големи произведения на изкуството ще ви позволи да добавите индивидуалност и стил на своят дом. Можете да използвате пейзажи или фотографии на семейството ви, поставени в красива рамка.

всекидневна 1

Прегради и завеси

Помислете за възможността да добавите подвижна преграда или дори завеси в стаята, за да можете да разделите стаята и да получите по-задушевна атмосфера. Има много и различни декоративни разделители в различни форми и стилове, от антично до много модерни. По същия начин чрез завесите можете да отворите дома си за слънчева светлина или да ги използвате, за да се скриете от любопитните погледи на съседите. Завесите и преградите ви дават възможност да превърнете своята всекидневна в пространство, което можете да моделирате според обстоятелствата и собствените си предпочитания.