Как да добавите повече цвят в интериора на банята

В съвременния интериорен дизайн неутралните цветове са широкоразпространено решение за цветовата схема на банята, но това не означава, че добавянето на малко цвят в интериора на помещението ще навреди. Макар и някои собственици на жилища да смятат, че използването на дръзки и наситени цветове в това малко пространство е рисковано, всъщност е точно обратното. В малките стаи е дори по-лесно да добавите наситен цвят, без да прекалите с това. Ето няколко лесни начина да използвате наситени цветове в декора на банята, без да нарушите цялостната концепция на дизайна.

banya1

Първо боядисайте

От практична гледна точка, боядисването на стените в някакъв наситен тон е най-лесният и най-достъпен начин да добавите голямо количество цвят към интериора. Най-добре е първо да изберете цвета, който ви допада, и след това да изградите останалата част от цветовата схема около него, за да се получи балансирана и хармонична визия на пространството.

Заложете на акцентна стена

Ако оцветяването в дързък тон на всички стени в банята е твърде смело за вашия вкус, боядисайте само една от стените. Най-важното при този подход е да изберете правилната стена, тъй като след боядисването тя ще се превърне във фокусна точка в банята.

banya4

Използвайте цветни плочки за баня

Отминаха дните, в които за цялата баня се използваха плочки в един и същ цвят и десен. Заложете на модерни плочки за баня, които позволяват гъвкави дизайнерски решения. Можете да облепите с декорни плочки стената зад душа или тази, на която са разположени шкафът за баня и огледалото, и по този начин да ги превърнете в интересна фокусна точка. Съвременните плочки за баня се произвеждат в огромно разнообразие от цветове и текстури, декори и мотиви. Ако смятате, че е време да смените плочките във вашата баня, кликнете ТУК и разгледайте колекциите на Каза Декор.

banya2

Изберете цветна вана

Вана в ярък цвят може да създаде впечатляващ визуален ефект, в резултат от контраста между нея и останалото обзавеждане в банята. Съвременните вани са удобство, което всеки би желал да има на разположение в банята си – важно е обаче да изберете цветна вана от качествен материал, която ще ви служи дълго време.

Използвайте цветни кърпи за баня

Кърпите за баня са чудесен начин да добавите цвят към интериора на вашата баня, тъй като можете да ги намерите в абсолютно всеки нюанс, който ви е необходим. В същото време е съвсем лесно да ги смените с други, ако решите да промените цветовата палитра в банята.

banya3

Не забравяйте за пода на банята

С постелки за баня можете да добавите цвят към интериора, а освен това те са и функционални аксесоари за баните с душ кабини и вани. Изберете постелки в цвят, който се съчетава с останалите акцентни тонове от цветовата схема, за да постигнете хармонична и завършена визия на банята.

Ако тези идеи за повече цвят в банята ви допадат, кликнете ТУК и разгледайте колекциите от обзавеждане за баня на Каза Декор, сред които ще откриете някои много цветни и стилни предложения.