Как да изберете подходящите мебели и обзавеждане за градината

Изборът на мебели и обзавеждане е изключително вълнуващо начинание, което ви дава възможност да изразите личния си вкус и стил и да разкриете своята креативност и творчески виждания. Мебелите, които изберете не само ще ви осигурят комфорт за години напред, но и ще внесат дълбочина, цвят и естетика в дома ви.

john12Има три основни типа мебели, в които си заслужава да инвестирате по-сериозна сума. На първо място е диванът. Обикновено това е мебел, който ще използвате в следващите поне 10-15 години. Тъй като се използва ежедневно, изключително важно е той да бъде стабилен и удобен. Комплектът от трапезна маса и столове е вторият елемент от обзавеждането, без който едно жилище не може. И последно, но не и по важност – комфортно легло и матрак.

След като сте обзавели дома си с тези най-важни мебели, можете спокойно да преминете към избора на градински мебели.

Функция и предназначение

За да изберете подходящото обзавеждане за градината си, особено важно е да прецените какви функции ще изпълнява и за какви поводи и цели и ще използвате. Едни са мебелите, които ще ви трябват ако искате да превърнете градината в място за спокойна почивка през летните месеци и съвсем други, ако смятате там да празнувате рождените дни на децата си или да организирате вечери с приятели. В повечето случаи целта е градинското обзавеждане да предоставя възможност за гъвкави решения и да може да използва както за релаксация, така и за забавления. Значително можете да улесните избора си на мебели като направите списък на търсените функции. Ако възнамерявате да използвате градината си за неофициални срещи с приятели за по питие, не е нужно да купувате голяма трапезна маса. По-добър вариант в случая са ратановите столове с меки възглавници, комбинирани с малки помощни масички.

neoКомфорт, конструкция и стил

За да създава градинското ви обзавеждане комфорт, стил и функционалост е необходимо в конструкцията му да са вложени качествени и устойчиви материали. Широко приложение намират плетените мебели от ратан, столовете от ковано желязо, както и различни видове пейки и шезлонги от масивна дървесина. Често в градината намират място и люлки и хамаци.

Поддръжка и съхранение

Времето, което прекарвате в градината е време за почивка и релакс, а не за чистене и трудоемки грижи за мебелите. Ето защо е важно да изберете материали и обзавеждане, които не изискват специфична поддръжка. Ако климатът в района се променя рязко и условията са по-тежки, добре е да помислите за място, където да съхранявате градинските си мебели, за да ги предпазите от дъждове, градушки и силно слънце.

tropicФорма и размери

Формата и размерите на мебелите са изключително важни за обзавеждането не само на интериора, но и на екстериора. Важно е да вземете под внимание тези характеристики, за да можете да организирате по възможно най-добрия и оптимален начин пространството, с което разполагате.

Цветови схеми

При обзавеждането на градината имате абсолютната свобода да създадете артистични цветови комбинации. Не е нужно да се придържате към бяло, бежово и естествените текстури на ратана и дървесината. Можете без колебание да вложите в обзавеждането всякакви ярки и дръзки цветове.

Кликнете ТУК, за да разгледате страхотните предложения на Каза Декор за обзавеждане на градината.