Как да изберете разтегателен диван

Отдавна отмина времето, когато разтегателните дивани бяха просто грозни и временни решения за преспиване на гости. Днешните канапета и дивани могат да бъдат много удобни и красиви места за сядане, които залагат на елегантен дизайн и функционалност. Увеличаването на пространството във вашия дом е от първостепенно значение. Разтегателен диван е перфектното решение за увеличаване на капацитета на вашето жилище без да се налагат скъпи ремонти за разширение на пространството.

divan-4Когато търсите такава мебел, е много важно да имате размерите на стаята пред себе си. Представете си ситуация, в която сте похарчили определена сума пари за разтегателен диван и се прибирате в къщи да откриете, че канапето не може да се разпъне напълно и по този начин става абсолютно неизползваемо. Не само, че трябва да се уверите, че диванът ще се вмести в избраната от вас стая, но е необходимо и да пасва добре, без да се налага да правите излишни размествания всеки път, когато го използвате.

Много важно е да проверите механизма за разтягане преди да си поръчате дивана. Още по-важно е да се опитате да го разпънете сами без помощта на търговеца в магазина, защото в крайна сметка, вие ще се борите с канапето си всяка вечер, а не той. Ако смятате да го използвате вместо нормално легло, трябва да се уверите, че не ви е нужна чужда помощ, за да разпънете дивана.

divan4Ако планирате да използвате дивана само от време на време или в случаи на гости, които ще останат с преспиване, се уверете, че вашият разтегателен диван ще има устойчива на износване тапицерия, която няма да се изтърка бързо и е лесна за почистване. Разтягането и събирането на дивана ежедневно ще натоварва и износва механизма му, затова потърсете по-високо качество и обсъдете с персонала на магазина колко често възнамерявате да го използвате, за да ви помогнат да изберете такъв диван, който да ви служи най-дълго време.

Като много функционална мека мебел, разтегателният диван е идеалното решение за малки жилища, които страдат от липса на пространство. По този начин ще излъжете окото и ще направите стаята да изглежда много по-голяма, отколкото е в действителност. Дори в големи и просторни жилища купуването на стилен и удобен разтегателен диван е разумен и същевременно модерен вариант за диван, който е комфортен и винаги ще влезе в употреба, когато ви изненадат неочаквани гости или просто ще осигури допълнителни места за спане. Разтегателните дивани са едни от най-важните и задължителни мебели за всяко жилище.

Кликнете ТУК, за да разгледате впечатляващата колекция от ъглови и разтегателни холови гарнитури на Мебели Идеа, които да издигнат усещането за стил и комфорт във вашия дом до съвсем нови височини.