Как да изградите дизайна на вашата тераса и градина

john12Терасата е изключително важно пространство от всеки дом, тъй като е едно от най-ефективните места за релакс през топлите месеци. Често хората подценяват важността на това пространство и то остава на заден план. В днешния свят на апартаменти и жилищни блокове нямаме възможност за адаптиране на хубави задни дворове или веранди затова единственото място, което бихме могли да адаптираме за връзка с външния свят остава терасата. В съвременното строителство сравнително малка част от терасите са проектирани с достатъчно просторна площ, за да можете да си позволите да мислите за някакъв по-сериозен дизайн. Както за всяко помещение, така и за терасата трябва да се съобразите най-вече с простраството, което имате на разположение.

neoАко вашата тераса е тясна, нямате твърде много възможности за организиране на пространството, но това по никакъв начин не трябва да ви спира. Най-хубавото на обзавеждането за тераса е неговата достъпна цена и това, че на практика се нуждаете от една масичка и няколко места за сядане. Идеята на терасата е да създадете място, където можете да си почивате и да се наслаждавате на градския пейзаж или панорамната гледка, която разкрива жилището ви. Един от вариантите, които имате, е да поставите една градинска масичка и два стола от масивно дърво. Друга много интересна и тепърва набираща популярност тенденция е поставянето на килимче с натурални тонове и ниска масичка от дърво или пластмаса. От двете страни на масичката можете да поставите меки и удобни пуф фотьойли и да създадете модерна и невероятно комфортна зона за релакс.

Ако сте от малцината щастливци, които могат да се похвалят с голяма и просторна тераса, то имате значително повече възможности за работа с пространството. Повечето хора, които носят модерен и младежки дух, използват просторните тераси за партита с приятели, барбекюта и купони и това е, което ги кара да търсят начини постоянно да разнообразяват декора и обзавеждането на това страхотно място. Ето някои творчески идеи за обзавеждане на голяма и просторна тераса:

  • tropicПроверете подовата настилка на вашата тераса и я изравнете, ако забележите някакви недостатъци по нея. Нашият съвет, ако решите да смените настилката, е да заложите на материали като гранитогрес или естествен камък, които са изключително здрави, устойчиви на износване и лесни за поддръжка.

  • Едно от предимствата на терасата е, че позволява използването на много растения. Ако искате да създадете наистина страхотна зона за релакс, която е вдъхновена от тропическите оазиси, можете спокойно да заложите на няколко средновисоки палми и екзотични саксийни растения.

  • Местата за сядане са много важни в дизайна на терасата. Докато при малките тераси възможностите за обзавеждане са силно ограничени, то при големите и просторни тераси имате възможност да експериментирате значително повече и освен дървени масички и столове или пуф фотьойли можете да заложите на някаква мека мебел с удобни възглавници или изключително актуалните напоследък мебели от изкуствен ратан.

  • Изборът на маса за терасата зависи до голяма степен от функциите, които ще изпълнява това пространство. Ако ще използвате терасата за барбекюта и вечери с приятели, значи ще се нуждаете от по-висока маса. Ако ще използвате терасата си за партита и следобеден релакс, можете да изберете ниска масичка от дървесина или ратан.