Как да направите ремонт с ограничен бюджет

Много хора в днешно време изпитват ужас от идеята за ремонт на жилището, защото според тях това начинание е свързано с твърде големи разходи. Това далеч не е така, ако знаете какво правите и имате ясен план за визията, която търсите. В тази статия сме събрали пет лесни начинa да промените цялостно изгледа на вашето жилище, без да се налага да инвестирате всичките си спестявания.

Пребоядисайте

Пребоядисването и промяната в цветовата гама се явява като един от най-бързите, лесни и евтини начини да преобразите визията на дома си. Боите и материалите за боядисване вече не са никак скъпи, а резултатът от работата с тях ще бъде мигновен. Всичко зависи от площта, която трябва да боядисате, но за няколко часа и срещу съвсем символична сума пари можете да промените цялостно изгледа на вашето жилище. Дори да не пребоядисвате целия си дом, а само една стена или стая, веднага ще забележите свежия ефект от боята. Друг вариант за освежаване на стените са цветните тапети, които също ще придадат естетически и луксозен вид на помещението, без да изтънят порфейла ви повече от необходимото.

Кухня 2

Ремонтирайте металните елементи

Може и да са малки, но дръжките на вратите, копчетата и кранчетата привличат вниманието и внасят хармония в дома. Когато новите дръжки се комбинират с нови врати и чекмеджета на шкафовете или с такива, които просто са пребоядисани или със сменено покритие, това ще подобри визията на стаята, без да се променя нищо друго. Все пак, ако ви останат спестени пари, можете да ги инвестирате в красив полилей, стояща или нощна лампа.

Банята

Макар да би било забавно да пръснете голяма част от бюджета си за банята, можете да разведрите това помещение с минимални разходи. Единственото, от което се нуждаете, е малко проучване и внимателен разчет на разходите. Ако вашият бюджет е силно ограничен, сменете мивката, кранчетата, лирите, чекмеджетата на шкафовете, тоалетната чиния и аксесоарите. Пропуснете лъскавата облицовка на пода и стените, ако не можете да си я позволите. В случай, че сте сръчни домашни майстори, опитайте да изрежете дупка в повърхността на някой от шкафовете и поставете мивката си в него. Преценете кое ще ви излезе по-изгодно: купуване на ново обзавеждане за баня или освежаване на старото. Напълно е възможно да задържите старото си обзавеждане, ако то се нуждае единствено от малък козметичен ремонт.

Баня

Евтино осветление

Както боята, така и новото осветление може да направи чудеса в създаването на атмосфера, да подчертае или замаскира определени места или елементи от декора. Опитайте да вземете всичко необходимо за осветлението си наведнъж, защото по този начин може да си уредите отстъпка в цената. Направете проучване по магазините или пък си изработете сами свои собствени абажури и фенери. Ще се нуждаете от съвсем символичен бюджет, за да замените остарялото и изхабено осветление с такова, което наистина блести. И винаги избирайте LED или друг вид енергоспестяващо осветление, за да намалите сметките си за електроенергия.

Намалете разходите за кухнята

За състоянието на един дом се съди по кухнята. Това, че бюджетът ви е ограничен, не означава, че не можете да направите добро впечатление. С минимални разходи можете да смените вратичките на шкафовете и чекмеджетата или техните дръжки или да пребоядисате цялото място в свеж цвят. Замислите се дали да не купите фризер с добри енергийни показатели, а след това довършете всичко с малко нови аксесоари.

Кухня