Как да организираме и подреждаме дрешника си

Разпространена шега е, че дори най-добре обзаведените дизайнерски домове имат поне една заключена врата, която трябва да остане заключена на всяка цена. Ако и вие имате дрешник, който е препълнен с дрехи и искате да държите скрит от чужди погледи, значи тази статия е точно за вас. Днес ще се опитаме да ви вдъхновим да вземете контрола на разхвърляните си вещи и да въведете ред там, където понякога властват законите на джунглата. Независимо какви дрехи, кърпи и тоалетни принадлежности държите в дрешника си, е нужно да имате стратегия и да знаете, че всичко трябва да има своето място.

Съставете си план

Понякога началото е най-трудната част. Вместо да тъпчете всичките си вещи на първото по-скрито място, което ви попадне пред очите и след това просто да затворите вратичката, се опитайте да си съставите план за организация. По-добре е да загубите няколко минути в мислене, отколкото след това часове в търсене. Обърнете много сериозно внимание на структурата на гардероба и дрешника си. Много е важно да знаете с какво точно разполагате, за да можете да си направите ефективен план за действие. Ако имате късмет, ще разполагате с достатъчно пространство за всичките си дрехи и вещи. В такъв случай не отрупвайте всички чекмеджета и отделения напълно. Оставяйте по малко свободно пространство покрай ъглите и по този начин ще прибавите красив и естетически вид на дрешника си. За цялостната визия е много важно да поддържате всички видими обекти спретнати и в перфектен вид.

Ако вашият дрешник на практика си е отделна стая, то имате лукса да създадете дизайна на мечтите си. Най-важното правило при подреждането на такива дрешници е да си осигурите лесен достъп до нещата, които използвате най-често.

Също така е много важно да подчините дрешника на съответните му нужди. Примерно, дрешник в антрето ще съдържа по-различни вещи и дрехи от този в спалнята. Ако смятате да го показвате на гости, то е хубаво да си предвидите няколко рафта, на които да поставите декоративни елементи, които да радват окото.

dreshnik2

Нека организацията започне

След като сте си съставили план, избрали правилен дизайн е много важно да поберете вътре всичко, което искате. Ако това няма как да стане, има няколко стратегии за организация на вещите. Опитайте да групирате нещата според техния вид: тениски, ризи, панталони, шапки и т.н. Нека всеки вид дреха има свой собствен рафт. По този начин, когато търсите някаква конкретна дреха, ще знаете къде точно можете да я намерите. Използвайте чекмеджетата за складиране на малки и дребни неща. Друг вариант за подреждане е по цветове. Ако ви остане свободно място след подреждането, приберете куфарите си на най-горните рафтове. Те няма да ви трябват ежедневно, а това е най-добрият начин да складирате неща, които използвате относително рядко – като ги поставяте на най-трудно достъпните места. Дори да имате достатъчно свободно място, винаги е хубаво да организирате дрехите си сезонно. През топлите месеци прибирайте дебелото облекло и пуловерите. Тази елементарна стратегия позволява по-изчистен вид и намалява значително риска от настъпването на бъркотия.

dreshnik 1

Финални допълнения

Показването на декоративни елементи от рафтовете в дрешника е популярна стратегия за детските стаи. Боядисването на стените на отделенията в цветовата гама на стаята също е много добър начин да направите сливането между двете пространства по-плавно и нежно. Ако ще декорирате вътрешността на дрешник, която ще бъде видима през по-голямата част от времето, трябва да спазвате цветовата гама и темата на стаята, към която принадлежи. И тук все пак най-важно си остава на всяка цена да предпазите мястото от излишен безпорядък, за да може да изглежда визуално добре.