Как да освежите интериора у дома

Колкото и страхотен да е бил вашият интериор, с течение на годините мебелите се захабяват, а декорацията започва да ви омръзва. Това не значи, че има проблем с декорацията или сте избрали неподходящи мебели. Просто е още едно доказателство за безмилостния ход на времето и е съвсем логично на всеки няколко години да се налага една освежаваща промяна на жилищния интериор, за да запазвате неговата визия и домашния си комфорт.

venus3-1_bПромяната на декора и обновяването на интериора ви дават възможност да разгърнете своята креативност и фантазия. Ето няколко практични идеи как да обновите вашия жилищен интериор, ако е започнал да ви омръзва.

Погрижете се за пода

Естественият паркет и керамичните плочки са издръжливи и дълготрайни материали, но се нуждаят от съответната поддръжка. Ако обаче вашата подова настилка е остаряла и безвъзвратно е загубила своя блясък и очарование, не се колебайте да я замените. Инвестицията може да излезе скъпо, но мислете в перспектива. Полагайки нова настилка вие си гарантирате свежа и страхотна визия поне за следващите 8-10 години. Много хора подценяват важността на подовата настилка в интериора, но тя е тази, която до голяма степен определя тона на една стая.

thebreezy1Цветно и модерно обзавеждане

Отмина времето на монохроматичните цветови схеми. Ако искате да обновите интериора си и да го направите модерен и стилен, не се колебайте да използвате повече цвят. Кликнете ТУК, за да разгледате цветните и свежи предложения на Мебели Идеа за ъглови и разтегателни дивани, които ще изпълнят дома ви с цвят, живот и очарование. Още по-страхотно е, че те са невероятно меки и удобни.

Осветлението

Ако разполагате с ограничен бюджет, най-лесният, бърз и ефективен начин да накарате едно помещение да заблести е с промяна на осветлението. Големият недостатък на старите интериори е, че са твърде мрачни, тъй като преди години повечето от тях разчитаха на един-единствен полилей в средата на стаята. Днес съществуват много и различни възможности за добавяне на стилни стенни и настолни лампи, които добавят светлина и очарование към всеки интериор. Кликнете ТУК и разгледайте изящните осветителни тела на Мебели Идеа.

Подходете креативно към декорацията

Съвременните интериори засилват ролята на декорацията и акцентните елементи. Не е казано, че трябва да напълните жилището си с произведения на изкуството. Понякога дори семейни снимки в стилни рамки, както и колекция от интересни аксесоари, могат да свършат същата работа, а дори и да създадат много по-атрактивно визуално усещане в интериора.