Как да откриете най-подходящия матрак за вашата спалня

Мекият и удобен матрак е изключително важeн елемент от функционалното обзавеждане за спалня. Вече и онлайн се предлагат разнообразни модели матраци. В онлайн магазините продуктите често са на по-атрактивни цени в сравнение с тези в шоурумовете. Доставката до дома също е голямо удобство. Преди да поръчате нов матрак за леглото в спалнята или детската стая, трябва да решите какъв модел е най-подходящ.

Направете подробно проучване на пазара

Ако вече сте решили на какви ваши изисквания трябва да отговаря новият матрак, можете да пристъпите към поръчка. Ако не сте сигурни на какъв дизайн да се спрете и от какви материали да бъде новият ви матрак, е необходимо да се запознаете онлайн с различните видове матраци или да посетите няколко шоурума и да изпробвате предлаганите в тях модели. По този начин ще добиете представа кой тип матрак е най-подходящ за вас.

leglo_imperial
Изберете модел конкретно за вашите нужди

Много фирмени сайтове предлагат възможности за избор и сравняване на различни типове матраци. Добре е да се сдобиете и с допълнителна информация, като използваните за направата на матрака материали, както да прочетете отзиви на потребители, закупили продукта. Повечето сайтове предлагат и възможност за чат връзка с консултант, който също може да ви помогне да изберете подходящ матрак за спалнята си или поне да ви насочи в търсенето ви. Има различни типове матраци – със и без мемори пяна. Кликнете ТУК и разгледайте каталога на Каза Декор, в който ще откриете богат избор от висококачествени български, испански и турски матраци, които гарантират максимален комфорт и спокоен сън.

leglo_marquis
Възползвайте се от пробния период

Едно от най-големите предимства на пазаруването онлайн е възможността да върнете матрака в рамките на определен пробен период, ако не сте доволни от него. Проверете кога изтича пробният период и вземете решение в рамките на указаното време дали ще задържите матрака или ще го върнете.

leglo_volden
Връщане и гаранции

Повечето от производителите и вносителите на висококачествени матраци ви дават възможност да върнете продукта, ако не сте доволни от него, като това трябва да се случи в рамките на пробния период. Всеки вносител или производител на матраци има собствени общи условия за доставка и връщане. В повечето случаи гаранцията, която ще получите за матрака, ще бъде между 10 и 15 години и вероятно ще покрива всичко, което би могло да му се случи. Единственото, което трябва да направите, е да запазите всички документи, касови бележки или фактури, които сте получили при покупката му, тъй като ще трябва да ги представите, ако искате да ползвате гаранцията или да върнете стоката.