Как да подредим малката кухня

Ето защо ние Ви предлагаме да се запознаете с няколко стратегии за обзавеждане на подобни помещения, така че те да изглеждат по-просторни, а едновременно с това да се увеличи тяхната функционалност.

Създайте илюзията за простор

Шкафовете с нормална височина, приглушената светлина, диагоналните плочки около кухненската мивка, шкафовете в светли тонове и стъклени врати, и осветлението над мивката – всичко това спомага за „отварянето” на пространството, което създава усещането, че помещението е по-просторно.

„Изтеглянето“ на пода от всекидневната към кухнята също създава усещането за безспирност. Ако настилката е разположена перпендикулярно на шкафовете, това създава усещането за по-голямо пространство между самите шкафове. Ако цветът на пода е сходен на този на кухненските шкафове, това също спомага да създадете оптически простор в стаята.

Използвайте максимално пространството

Коридорният способ на пространствено оформяне, който е заимстван от корабните кухни, е решение, което оставя повече пространство за кухненските шкафове, защото не се налага да покривате ъглите. Този начин на оформяне на интериора позволява много повече пространство около кухненската мивка и местата за готвене.

Всеки сантиметър от малката кухня трябва да бъде използван рационално и ефективно. Подвижните рафтове в ниските шкафове осигуряват повече пространство, тъй като могат да се издърпват напред. Вграденото в кухненските шкафове кошче за смет спестява от ценното подово пространство. В предната част на мивката може да добавите чекмедже, отварящо се по диагонал, където да поставите гъбите и телчетата за миене на съдове – така ще оползотворите малкото пространство там, а достъпът до тях ще е много лесен.

Вземете предвид линиите на движение

Линиите на движение трябва да се вземат предвид още при изготвянето на план на кухнята – там, откъдето ще преминават хората, към друга част на кухнята или по посока на друго помещение, трябва да бъде изчистено от ненужни предмети.

Posted on 18.11.2014 at 15:07

Етикети:, ,

Няма коментари