Как да създадете интериор в испански стил

Обзавеждането в испански стил е едновременно изключително естествено и земно и в същото време величествено и разкошно. Най-красивото от естествените материали се съчетава с богати и топли тонове, за да се създаде уютно пространство. Испанският стил създава великолепна връзка между човешкия свят и природата. Ако и вие харесвате естествените материали и красотата на топлите нюанси, то испанският стил е точно за вас. Ето няколко лесни и практични идеи как да пресъздадете красотата на Испания в своя дом.

ispania-4Естествени материали от пода до тавана

Естественият паркет от масивно дърво, испанските плочки и вълнените килими са само част от материалите, които можете да използвате в своя испански интериор. Дървените греди по тавана също са отличителен знак на испанския интериор. Страхотна визия можете да постигнете чрез използването на бели измазани стени и акценти от тъмно дърво. Така ще създадете много стилен и изискан контраст между цветовете.

Топли и земни нюанси

Земните тонове подчертават стилната рустикална визия на испанските интериори. Можете да се доверите на комбинацията от традиционни цветове като бялото или пясъчно за стените, греди от тъмно дърво за тавана и червени или кафяви плочки за пода. Разбира се, за декоративните елементи можете да се спрете на по-дръзки цветове, но трябва да внимавате и да ги използвате умерено.

ispania-5Елементи от теракота и глина

В миналото за стените на испанските домове са използвали бели замазки, тъй като се е смятало, че по този начин интериорът ще бъде по-хладен. Керамичните плочки също са изключително характерни за испанския стил на обзавеждане.

Акценти от ковано желязо

Независимо дали ще предпочетете големи акцентни елементи, които ще превърнете във фокусни точки в пространството – като полилеи, парапети или медальони за стени с изящни орнаменти, или пък ще заложите на по-дребни детайли, кованото желязо трябва да бъде част от вашия декор в испански стил.

Кликнете ТУК и разгледайте още идеи и предложения за интериора на вашия дом от Каза Декор.