Как да създадете приятен за работа домашен офис

Добре организираното домашно офис пространство значително увеличава работната продуктивност в дългосрочен план и ви позволява да вършите работата си без да се лишавате от комфорта и уюта на жилището си. Създаването на предразполагащ към ползотворна работа домашен офис не се изчерпва само с купуването на удобен офис стол и функционално офис бюро. Има още някои елементи, на които трябва да обърнете внимание. Ето няколко лесни стъпки как да създадете домашен офис, в който работата да не бъде досадно задължение.

ofis6Ограничете шума

Шумът е един от основните врагове на ефективната работа. За тези, чиито занимания изискват пълно съсредоточаване и постоянна креативност, дори и най-ниските нива на шум могат да бъдат разсейващи и да пречат на продуктивността. Домашен офис, който е с редуцирани до минимум нива на шум, осигурява не само по-приятна работна среда, но също така и по-здравословна. На пазара се предлага разнообразие от различни видове плъзгащи и сгъваеми врати с добра шумоизолация, която да държи външния шум далеч от офиса ви, а на вас да осигури спокойствието и комфорта да вършите работата си с удоволствие.

ofis5Осигурете си голямо количество естествена светлина и вентилация на въздуха

Светлината е изключително важен елемент за всяко офис пространство. Има много възможности за поставяне на изкуствени източници на светлина и, ако сте от хората, които работят до късно, определено ще се нуждаете от тях. Притокът на естествена слънчева светлина обаче е един от най-съществените елементи, които трябва да се подсигурят в работното помещение. Добре е вашият домашен офис да има поне един или два големи прозореца, през които да навлиза достатъчно светлина. Освен че служат като източник на дневна светлина, прозорците осигуряват и вентилация на въздуха, особено ако не можете да си позволите отделна вентилационна система специално за офиса. Дори и малък прозорец може да допринесе за създаването на благоприятна за работа атмосфера във вашия домашен офис.

ofis4Добавете зеленина

Също като прозорците, живите растения са от съществено значение за атмосферата в домашния офис. Освен че подобряват качеството на въздуха, те внасят доза свежест в интериора на помещението, особено необходима, ако в него, както в повечето съвременни работни пространства, преобладават елементи като бетон и стъкло.

Малките неща, които имат голямо значение

След като вече сте организирали всичко в офиса си, е време да направите промени и в най-малките детайли, тъй като и те не са за пренебрегване. При хората, които прекарват голяма част от времето си пред компютър или друг монитор, може да възникнат сериозни проблеми с очите, ако не премигват достатъчно. Научно доказано е, че мигането на очите ги почиства и овлажнява и по този начин ги предпазва от различни раздразнения. Когато сте в офиса си пред компютъра, е важно да мигате по-често, за да предпазите очите си, или да носите специални очила за монитор. Докато работите, трябва да поддържате тялото си добре хидратирано и да правите редовни почивки. Понякога дори и най-малките и незначителни неща имат огромно значение за създаването на функционална и приятна за работа среда.

Ако в момента търсите ново обзавеждане за вашия домашен офис, кликнете ТУК и разгледайте колекцията от офис мебели на Каза Декор.