Как да създадете шикозен интериор с тюркоазено

Тюркоазеното е очарователно. Това е изпълнен с жизненост цвят, който придава свежест и динамика на интериора, но който също така може да бъде и успокояващ. Като акцентен цвят тюркоазеното е подходящо за всяка стая от жилището, независимо от избрания интериорен стил. Ето няколко вдъхновяващи и полезни идеи за употребата на тюркоазени нюанси като акцент в декора на различни помещения.

В кухнята и трапезарията

1
Често в кухнята не остава много място за декорации. Въпреки това при оформлението й можете да използвате палитра от свежи цветове, за да създадете приветлива обстановка. Акцентна стена или кухненско обзавеждане в тюркоазено със сигурност ще се превърнат в интересна фокусна точка и ще разчупят монотонността на интериора.

Във всекидневната

2
Всекидневната е помещение, в което обичайно атмосферата е динамична, но тя също така трябва да бъде гостоприемна и комфортна. Правилният подход в избора на цветовата схема за това пространство ще ви улесни в постигането на този баланс. Например ако заложите на стени, боядисани в светъл нюанс на тюркоазеното, и обзаведете всекидневната с канапе с тапицерия в черно-бяло райе в комбинация с фотьойли с яркорозова дамаска, определено ще създадете модерен шикозен интериор.

В домашния офис

Декорирането на домашния офис може да се окаже доста трудна задача. От една страна, помещението трябва да бъде функционално обзаведено, за да можете да се фокусирате върху работата си. От друга страна, атмосферата в офиса е добре да бъде гостоприемна и приятна, а това лесно може да се постигне, като включите в интериора дръзки цветове. Тюркоазеното е много подходящ избор за тази цел, тъй като е динамичен, но и успокояващ цвят, който привлича погледа, без обаче да разсейва. С негова помощ ще постигнете приветлив домашен офис, където ще можете да се посветите на задачите си, без да губите концентрация.

В спалнята

3
Трябва да бъдете много внимателни, когато избирате цвят за стените на спалнята. Тоновете не трябва да са нито твърде ярки, нито прекалено бледи. В спалнята наистина е необходимо да се постигне елегантна и успокояваща обстановка, която обаче в никакъв случай не бива да е безлична. При интериорното оформление на тази стая можете да заложите на пастелни нюанси на тюркоазеното за стените, като ги съчетаете с акценти в зелено, синьо и бежово.

В банята

Тюркоазеното е една от най-подходящите багри за банята. То се асоциира с цвета на водата и може да се използва креативно при дизайна на банята, за да се създаде богат и динамичен декор. Сполучлив избор биха били например плочки за баня в тюркоазено за стените и голямо огледало, което отразява цвета. С комбинацията от тюркоазено, кафяво и бяло ще постигнете красив и изтънчен облик на банята.