Как да създадете завладяващ интериор с неутрални цветове – част II

Неутралните цветове съвсем не са безлични. С тяхна помощ могат да се изградят интериори, които притежават своя собствена красота и фино излъчване. Ето още няколко интересни идеи за създаване на впечатляващ декор с неутрални тонове.

chesterfield2Тъй като животинските щампи в интериора в повечето случаи са в неутрални тонове, разнообразието в размерите, формите и текстурите на различните елементи поддържа визуалния интерес, като по този начин се създава гостоприемно и уютно пространство, което се отличава със собствен характер.

Един от страхотните и лесни начини да добавите чар и енергия в декора, решен в неутралната цветова схема, е чрез съчетаването на елементи с различен отблясък. Комбинацията от мека мебел с тапицерия от изкуствена или естествена кожа и елементи от мед или бронз създава интересен ефект, който може да бъде изключително изискан и стилен.

interior-3Контрастът между тъмни и светли неутрални тонове е чудесен начин да създадете динамичен интериор, макар и издържан в неутралната цветова схема. Ако сте заложили на паркет и обзавеждане за дневна в светли тонове, използването на тъмни нюанси за стените осигурява страхотен фон, на който те да се откроят, придавайки дълбочина на пространството. Ако искате да създадете плавен преход и да намалите визуалната тежест на контраста, който се получава, използвайте някакъв междинен нюанс за декорите. Това ще направи вашия интериор уникален, просторен и гостоприемен.

Интересен подход е да включите в интериора няколко елемента, като например три малки кръгли холни масички, които са с еднаква форма и дизайн, с малка разлика в размерите и в различни неутрални цветове. От една страна, заради малките разлики всяка от тях ще привлича погледа към себе си, а от друга, неутралната цветова схема ще ги обединява в един общ елемент от декора.

Ако харесвате определен неутрален тон, не е необходимо много да се отдалечавате от него при избора на цветова палитра за помещението, за да създадете страхотен изтънчен интериор. Достатъчно е да използвате няколко нюанса на този цвят за различни елементи от декора. За да внесете усещане за лукс и класа в интериора, заложете на разнообразие в текстурите.