Какви грешки не трябва да допускате при обзавеждането на всекидневната

Основната цел при декорирането на всекидневната е тя да бъде обзаведена с мебели, осигуряващи максимален комфорт, като се постигне и елегантен облик на интериора. При  вътрешното оформление и мебелирането на хола всеки се придържа най-вече към собствените си предпочитания и стил. Съществуват обаче някои правила, които трябва да бъдат спазени. Ето кои са най-често допусканите грешки при обзавеждането на дневната стая и как да ги избегнете.

divan_s_line_corner
Покупка на неудобни мебели

Невинаги мебелите със страхотна визия и дизайн предлагат нужното удобство, поради което може да се окажат неудачен избор за всекидневната. Малките канапета и фотьойли изглеждат наистина много стилно, но може да се окажат доста неудобни за ползване, а във всекидневната стая несъмнено трябва да разполагате с мебели, осигуряващи комфорт на вас и вашите гости. Затова водещ критерий при избора на мека мебел трябва да бъде не лъскавият й външен вид, а нейното удобство.

Позициониране на дивана плътно до стената

Макар в малките помещения понякога да нямате друг избор, ако разполагате с по-голяма всекидневна в никакъв случай не трябва да позиционирате меката мебел плътно до стената. Разположете дивана в центъра на стаята или по-далеч от стените, за да изглежда тя по-просторна.

divan_sirocco_relax
Окачване на картини и снимки на неподходяща височина

Един от най-често задаваните въпроси към интериорните дизайнери е на каква височина трябва да бъдат окачени картините и снимките. Професионалистите във вътрешното оформление съветват разстоянието от пода на стаята до центъра на изображението да бъде около 150 см, което е приблизително на нивото на очите.

Недостатъчно осветителни тела

В 90% от случаите, когато посетителите харесат атмосферата в дадено помещение, причината за това са правилно подбраните осветителни тела. За да постигнете оптимална осветеност в дневната стая, заложете на множество различни по вид осветителни тела – полилеи, настолни лампи, лампиони и вградено осветление.

divan_s_line
Излагане на твърде много декоративни предмети

Малките детайли в един интериор често привличат и задържат погледа. Ако разполагате с голям брой снимки и сувенири от пътуванията си, не отрупвайте с тях лавиците на секциите в хола. Вместо това изложете на показ само най-впечатляващите, а останалите приберете в шкафа.

Липса на достатъчно места за сядане

Ако често каните приятели на гости, трябва да се погрижите за техния комфорт, когато ви посетят. За целта осигурете толкова места за сядане на меката мебел в дневната стая, колкото са местата около трапезната маса. Ако се нуждаете от по-голяма мека мебел, можете да кликнете ТУК и да изберете нов диван от каталога на Каза Декор.

divan_bentley
Малко на брой възглавнички на меката мебел

С колкото повече възглавнички разполагате, толкова по-комфортна ще бъде меката мебел за вас и вашите гости. Освен това възглавничките могат да бъдат избрани в подходящи за декора цветове, текстури и десени, за да се създаде цветна фокусна точка в дневната стая.