Какво трябва да знаете за цветовете, преди да боядисате дома си – част 2

След като разгледахме ефекта и приложенията на червеното, синьото, кафявото и зеленото, сега ще обърнем внимание и на още няколко също толкова атрактивни цветови решения за вашия интериор:

Черно

TD-1105Много собственици на жилища смятат, че черното е твърде радикален цвят. Повечето хора го избягват, защото се страхуват, че може да създаде негативна атмосфера. Истината е, че черното може да бъде страхотен акцентен цвят. Изключително подходящ е за създаване на акцентна стена, тъй като в комбинация с цветни аксесоари и декоративни елементи може да се създаде великолепен визуален контраст. Благодарение на своята универсалност и широко приложение, черното може да се съчетае с абсолютно всеки стил на обзавеждане и да добави нотка изисканост и елегантност към всеки интериор.

Бяло

beli-mebeliБялото е много разпространен цвят и е предпочитана възможност от много собственици на жилища. Този цвят е страхотен фон за всяко обзавеждане и може да подчертае красотата на всеки декор. Бялото се асоциира с чистота и нежност и това го прави подходящо за почти всички стаи от вашето жилище. Най-често бялото се използва в коридорите, банята и кухнята, но също така може да намери приложение и в спалнята и всекидневната, особено ако сте избрали да черпите вдъхновение от скандинавския стил на обзавеждане.

Жълто

kuhnya-2Жълтото е много весел и жизнерадостен цвят. То се асоциира със слънцето и е изключително подходящ за вили или за стаите, в които прекарвате най-много време. Особено предпочитани са неговите нюанси и през летните месеци. Жълтото има много нюанси, които създават усещане за топлина и уют. Този цвят е една от най-актуалните тенденции в обзавеждането за всекидневна, защото през студените месеци ще ви зарежда с топлина и уют, а през лятото ще ви дава допълнителен тонус и добро настроение.

creative2

Лилаво

Лилавото е цвят, който изглежда страхотно в комбинация със сиво. То е студен цвят, но в същото време може да бъде много дързък и стилен цветови вариант. Различните нюанси на тази гама могат да бъдат страхотни акцентни тонове във всекидневната, но също така могат да се използват и за обзавеждането на спалнята, детската стая и дори банята. Работата с лилавото е забавна и ви дава възможност да създадете впечатляваща визия и уникален интериор.

Кликнете ТУК и разгледайте още идеи за обзавеждане на вашия дом от мебели Идеа.