Камина в спалнята за уют през цялата година

От много стари времена огнището е било притегателният център на дома, мястото, в което се приготвя храната и е най-топло. По-късно се появява камината, която има първостепенна роля като акцент в интериора, но запазва и функцията си на отопляващо средство. За спалнята, в която се отпускате за почивка вечер или за кратък следобеден отдих, камината е задължителна. Дори през топлия сезон тя предразполага като част от интериора, остава символ на топлината и почивката. Нещо повече, камината ще се превърне в привлекателно декоративно допълнение към тази стая.

Спалнята е личното пространство на семейството и заслужава красива камина, облицована с естествен камък

Спалнята е мястото, в което семейната двойка се отпуска напълно и забравя грижи и неприятности. Добавете красива камина, облицована с естествен камък, към интериора. В зависимост от стаята и предпочитанията ви, камината може да е малка, изградена в ъгъл, или да е масивна.

Модерна камина
Камината придава оригиналност и уникалност на спалнята

Оригиналността в обзавеждането и оформлението отразява духа, предпочитанията и вкусовете на семейството. Камината ще отговори на вашите стремежи за оформяне на напълно уютна спалня. Красотата на облицовката от естествен камък ще хармонира с мебелите от масивно дърво. Естествените материали са вече основна необходимост в обстановката, за да предразположат за отдих.

Красотата на камъните предлага големи възможности за избор между гранит, гнайс, оникс, мрамор, травертин, варовик и други материали. Изберете материала за облицовка, който се вписва цветово и стилово в спалнята ви.

Камината като част от кът за отдих в спалнята

Камината може да се превърне в централна част на кът за отдих, четене, разговори в спалнята. Около нея оформете място за тези занимания с малка масичка и две кресла. Ако спалнята ви е малка и не дава възможност за изграждане на масивна камина, можете да изберете вариант с ъглова камина.

Със или без декоративен рафт над камината

Облицованата с естествен камък камина може да се изгради и без декоративен рафт. Облицовката може да е равна, с правилна форма, а за по-интересен ефект горният ръб може да е асиметричен, под ъгъл, или цялата конструкция да е с форма на петоъгълник с неправилна горна част.

Традиционно рафтът е неизменна част от конструкцията, защото в миналото там са се поставяли свещниците, а сега това място дава възможност за подреждане на декоративни предмети. Ако сте привърженици на декорациите, изберете дизайн на камина с рафт над нея. Така и в летния сезон, когато камината не се използва за отопление, аранжираните върху рафта над нея декорации радват и допълват оформлението на интериора. Това е място и за снимки на любимите хора.

Битова камина
Спалня с камина с цветово решение в провансалски стил

Най-отпускащо и успокояващо за спалнята е цветовото решение в провансалски стил, с маслинени, лавандулови, небесносини, изумрудени и бели цветове. Тази гама е ненатрапваща се и близка до багрите на природата. Подберете покривки, завеси и килим в тези цветове, за да поставите финалния акцент за приканваща към отдих спалня с уютен кът с камина.

Спалнята с камина е все по-популярен избор за постигане на пълен уют и пълноценна почивка. Поръчайте камина с облицовка от естествен камък за вашата спалня и се наслаждавайте на почивка в предразполагаща обстановка през цялата година.