Креативни приложения на тапетите

Тапетите определено са един от най-добрите начини да придадете визуален интерес и драматизъм на интериора. Развитието на технологиите и многообразието от модели и текстури върнаха позагубената популярност на тапетите през последните години и в момента все повече собственици на жилища ги предпочитат за декорация на стените на домовете си. Най-хубавото е, че тапетите могат да се използват и за много други приложения освен за облепяне на стените. Ето няколко креативни и стилни идеи за употреба на тапетите, за които мнозина не биха се сетили.

tapet2Шкафовете

Ако шкафовете ви са поовехтели и са загубили първоначалния си вид, не е нужно да ги изхвърляте и да купувате нови. Добро решение е да ги облепите като използвате няколко ролки тапет с интересен цвят и стилен принт. Те могат по удивителен начин да съживят визията на старите шкафове.

Вратите на гардероба

Ако сте харесали определен модел тапети, но смятате, че не са особено подходящи за всекидневната ви, можете да ги използвате за облепване на вратите на дрешника или килера. По този начин ще създадете интересен акцент в дома си и ще придадете нова визия на обикновените врати.

tapet3Тавана

Можете да се възползвате от красотата на тапетите дори и вече да сте употребили определен принт за стените. Ако вашата стая има специфични извивки и не е със стандартна форма, можете да продължите темата на стените и върху тавана. По този начин ще създадете хармонична визия за цялото пространство.

Пространството под стълбите

Често пространството под стълбите в дома остава неоползотворено, тъй като е със специфична форма и обем, интериорните решения за които са ограничени. От една страна, можете да вградите шкаф в него и да се възползвате максимално от наличния обем, но ако нямате нужда от допълнителни места за съхранение, бихте могли да се спрете на друго решение – изберете тапет с интересни геометрични детайли и облепете долната видима част на стълбището. По този начин ще се получи стилен и нестандартен визуален акцент на място, което в повечето случаи остава пренебрегнато.

tapet4Столовете

Също като шкафовете, след години употреба столовете в кухнята, трапезарията, всекидневната, детската или кабинета губят първоначалния си блясък, но това не означава, че задължително трябва да купувате нови. Изберете цветни тапети с интересен дизайн и облепете вече поостарелите столове. По този начин ще им вдъхнете нов живот и ще можете да ги използвате още поне няколко години.

Ако сте намерили тези идеи за интересни, кликнете ТУК и разгледайте колекцията от тапети на Каза Декор.