Летящ часовник за поспаланковци

Забравете за дрямката рано сутрин, след първия звън на алармата часовникът Blowfly (от англ. – вид муха) няма да Ви позволи да откраднете още 10-ина минутки преди ставане. Автори на идеята за Ena Macana и Nadine Meisel.

Основната концепция на полезния аксесоар се базира, според думите на самите дизайнери, „върху опита“. От една страна той показва, че голяма част от хората сутрин изключват алармата и продължават да спят. От друга, понякога през нощта те се будят от присъствието на комар или муха, кръжаща наоколо. Обобщението на тези две ситуации крие и основната идея на Blowfly – този, който хване досадното насекомо вече е напълно буден. И докато през нощта това нарушава съня, то сутрин е от особена полза.

Точно по тази причина, в определения от потребителя час, часовникът влиза в ролята на насекомото и започва да кръжи из стаята, издавайки съответните звуци. За да го спре, спящият трябва да го хване и да го върне в „клетката“ му. А направи ли това, значи вече няма риск да закъснее за работа, училище и други ангажименти.

Засега няма информация за производството на Blowfly, чиято концепция е създадена още през 2005 година. През това време обаче на пазара бе пуснат един друг модел, чиито замисъл е подобен – Flying Alarm Clock (Летящ часовник с аларма). Той изглежда доста по-семпло, но основната идея с кръженето из стаята е изпълнена. Цената на този модел е около 35 долара.

Posted on 18.11.2014 at 16:28

Етикети:, ,

Няма коментари