Модерни идеи за декорация на всекидневната

Всекидневната е една от най-важните стаи в съвременните жилища, тъй като това е тази част от дома, където прекарваме значителна част от свободното време, общувайки с близките си. Дневните стаи могат да изпълняват ролята на трапезария, място за партита и събирания, кът за четене, стаи за гости или комбинация от всичко това. По тази причина при обзавеждането на всекидневната се стараем тя да изглежда свежо, модерно и да притежава собствен характер. Дневната стая трябва да отразява личния усет за стил, както и да бъде функционално помещение. Ето няколко идеи как да постигнете модерен облик на всекидневната.

obzavejdane_vsekidnevna_3
Модерни флорални мотиви
Някои хора смятат, че флоралните десени са част от миналото и не подхождат на модерно обзавеждане за всекидневна. През последните няколко години обаче интересът към тях се възобнови и нараства, и днес шарките с цветя са част от декора на много домове – срещат се при тапетите, пердетата и дамаската на меката мебел. Есента е идеалният сезон за освежаване на декора с флорални десени в малки дози (под формата на вази с цветя или декоративни възглавнички) или пък в по-голям мащаб (с килими, тапети, завеси и тапицерии на цветя). Можете да комбинирате флоралните мотиви с друг тип десени, за да създадете модерен и уникален интериор.

Природни елементи
За да добавите природни елементи към интериора на всекидневната, можете да я обзаведете с холна маса от естествена дървесина, обработена с безцветен лак, който не скрива красивата текстура на дървото. Друг вариант е да разположите в дневната стая ефектен модел масичка за кафе с напречно отрязан масивен плот от дънер и метална основа. На такава мебел ще подхожда килим от естествени влакна и диван с ленена тапицерия.

obzavejdane_vsekidnevna_1
Хумор в детайлите

С помощта на забавни аксесоари можете да внесете щипка визуален хумор, с който да разчупите строгото излъчване на декора. Важно е обаче при този подход да откриете перфектния баланс между хумор и зрялост. Един или два забавни акцента в интериора са достатъчни за тази цел, тъй като ако са повече, декорът може да се окаже твърде ексцентричен.

Оригинални осветителни тела
Монтирайте в дневната стая полилей с оригинален артистичен дизайн, като например метален глобус с множество малки отвори. Преминаващата през тях светлина ще оформя ефирни шарки върху стените и тавана. По този начин, с играта на светлини и сенки, ще постигнете наистина забележителен и впечатляващ визуален ефект. Ако търсите подобни полилеи с интересен дизайн за всекидневната, можете да кликнете ТУК и да разгледате колекцията от осветителни тела на Каза Декор.

obzavejdane_vsekidnevna_4
Само една фокусна точка в декора

Една вещо декорирана всекидневна може да включва съвкупност от интересни дизайнерски елементи. Ако обаче предпочитате във вашето помещение да има само една фокусна точка, такава би могла да бъде красива камина, елегантна мебел, прозорец с живописна панорамна гледка или голямо произведение на изкуството.