Модерни тенденции при обзавеждането за банята през 2016 година

С настъпването на празничния сезон хората едва ли мислят за сериозни трансформации и ремонтни дейности в жилищата си, но след като премине коледната треска ще дойде време и за това. За да направите възможно най-добрия избор на обзавеждане на вашата баня, трябва да сте запознати с актуалните тенденции и модерните дизайнерски решения, които ще бъдат актуални и модерни през следващия сезон. По тази причина днес ще ви разкажем за няколко стилни дизайнерски тенденции при обзавеждането за баня, които смятаме, че ще бъдат истински хит през новата 2016 година.

3При обзавеждането за баня през 2015 година бяха характерни плочките в различни нюанси на сивото, свободностоящите вани и просторните душ кабини. Тези идеи се очертаха като водеща тенденция през изминаващата година и се срещат във все повече и повече домакинства. По всичко личи, че тази тенденция ще се запази и през следващата година. Но освен с тези идеи, можете да обогатите банята си с още няколко модерни тенденции. Чрез тях ще създадете луксозна атмосфера, предразполагаща към спокойствие и релакс. Нашите приятели от Ceramica Fiore са един от националните лидери в производството на плочки за баня и предлагат изключително богата гама висококачествено обзавеждане за вашата баня, което може да задоволи всички вкусове. Сериите Неос, Селена, Лучия, Ледженд и Медея са идеалното решение за съвременната баня. Ето и още няколко стилни решения, които според нас ще завладеят сърцата на потребителите през следващата година.

4Азиатска Дзен декорация, който въплъщава уединение и красота

В забързаното и напрегнато ежедневие човек се нуждае от спокойно място, където да презареди силите си и да ободри духа и тялото си. Именно тези предпоставки стоят в основата на баните със спа атмосфера, които са вдъхновени от Дзен изкуството. Те идеално въплъщават идеите за уединение, спокойствие и активна почивка. Вдъхновени от традиционните китайски и класическите японски стилове, тези бани излъчват великолепна спа атмосфера. Изградени на основата на естествени материали и с елегантна декорация и изтънчен вкус, те са перфектният избор за всеки модерен интериор. Прекрасна добавка към тях са свободностоящите вани, които се радват на изключителна популярност.

5Естествена и устойчива

Когато става въпрос за баня с успокояващ чар и естествено излъчване, тенденцията за използване на екосъобразни решения в дизайна ще бъде водеща през новата 2016 година. Естествените материали като дърво и бамбук внасят приветлива атмосфера и топлина в иначе хладния, минималистичен дизайн. Предпочитаните цветове за модерната баня, каквито са бялото, сивото, бежевото и останалите по-неутрални тонове, идеално се съчетават с естествените материали. Баните в този стил се характеризират с изумителни контрасти при използваните текстури. Добавете стайни растения, за да преобразите изцяло излъчването на банята си.

68_0Възхитително LED осветление

Осветлението винаги играе съществена роля в изграждането на цялостната визия във всяко едно помещение. Обикновено осветителните тела в банята се сменят значително по-рядко от тези в останалата част от жилището. Ето защо, не винаги е препоръчително да се следват сляпо актуалните за момента тенденции. Бляскавите LED светлини са идеалното решение за съвременната баня. Можете да ги комбинирате с изящен полилей или стенни аплици. Освен, че ще озари банята ви с вълнуваща светлина, LED осветлението ще намали и разходите ви за електроенергия.

Усещане за топлина

Плочките в меки и топли цветове създават визуалното усещане за топлина, но в студените зимни месеци най-добре е да разполагате с подово отопление в банята. Това ще създаде невероятен лукс и комфорт във всяка баня.