Модерни цветове и повърхности в интериорния дизайн

Дори и да не планирате покупка на нови мебели, смяна на стенните покрития и подовите настилки у дома, вероятно ще ви бъде от полза да научите кои са актуалните тенденции в обзавеждането.

Повърхности с мраморен ефект

Кухненските плотове от мрамор все по-често изместват тези от гранит. Те са с универсално приложение и се вписват перфектно както в кухни, декорирани в класически стил, така и в помещения с модерен дизайн. Мраморните плотове се съчетават хармонично с кухненски шкафове от масив, покрити с плътен слой боя, както и с мебели с дървесен декор. Бихте могли да заложите на плот от мрамор не само за шкафовете в кухнята, но и за трепезната и холната маса. Най-актуални са мраморните шарки в бяло и светлосиво.

kuhnya_mramoren_efekt_2

Повърхностите с мраморен ефект са модерен избор и за подовата настилка в помещенията, както и за стенните покрития. Подовите керамични плочки с мраморен дизайн са елегантно решение за кухнята, трапезарията, всекидневната, банята и коридора. Що се отнася до стенните покрития, възможностите са разнообразни, тъй като в магазинната мрежа могат да се намерят тапети и ламперия, реалистично имитиращи мраморна повърхност.

Акценти в бледорозово

По отношение на цветовото оформление на интериора, водещите тенденции залагат на акценти в бледо пепеляворозово. Тази деликатна багра се съчетава най-добре с декори в бяло и сиво, както и с дървесни тонове. В случай че сте се спрели на дизайн в скандинавски стил, бихте могли да боядисате една от стените в модерния розов цвят. Можете също да изберете мека мебел с бледорозова дамаска или трапезни столове с такава тапицерия. За да вмъкнете по-умерено този цвят в декора, заложете само на няколко акцента в пепеляворозово, като декоративни възглавнички, малки постелки и аксесоари.

divan_bledorozov_3

Уютен дом по скандинавски

За да приложите във вътрешното оформление на дома популярната напоследък датска концепция за непретенциозен уют, изберете цветове, мебели, материи и аксесоари, с които можете да постигнете една наистина топла и гостоприемна обстановка. Заложете на комфорта във всеки аспект от дизайна, като например за всекидневната изберете функционална мека мебел с лежанка и приятна на допир кадифена дамаска, както и куп удобни меки възглавнички и одеяла. Декорирайте дневната в успокояващи неутрални цветове, като бяло и сиво, а акцентите изберете в топли дървесни нюанси.

aglov_divan_4

Завършващи покрития с визия на естествени материали

През последните години все повече се налагат настилките и облицовките, пресъздаващи природни материали, като различни видове камък и дърво. Те имитират до съвършенство красивите естествени повърхности, а освен това се предлагат на много по-достъпни цени. Приложими са във всички помещения от дома и благодарение на богатото разнообразие от декори и разцветки, в които се предлагат, могат да се впишат във всякакви дизайнерски концепции.

Модерно решение за кухненския гръб е облицовката от керамични плочки с изглед на тухлена зидария. В дневната или в спалнята бихте могли да оформите атрактивна акцентна стена с облицовка от плочки, наподобяваща дървена ламперия.