Модерно обзавеждане за баня в стил Арт Деко

Арт Деко е еклектичен стил в изкуството и дизайна, който се заражда в Париж през 1920-та година. Днес стилът е изключително популярен при обзавеждането на луксозни резиденции и хотели, защото излъчва елегантност, блясък, модерен чар и функционалност. Забележителна е естетиката, която можете да внесете в интериора си, благодарение на Арт Деко. Стилът е изключително подходящ за обзавеждане на банята. Много производители на обзавеждане за баня предлагат продукти, съчетаващи модерния минимализъм и луксът на Арт Деко.plochki-za-banya

Арт Деко е едновременно функционален и експресивен. Разкошът и разточителството са ключови за банята, обзаведена в този стил. Елементите, използвани от Арт Деко са базирани на геометрични мотиви. Характерни са извитите, ъгловатите и различните комбинации във формите, за да се получи драматичен дизайн на линиите. Широко приложение при обзавеждането на банята в този стил намират витражните стъкла.

Стилът Арт Деко може да бъде използван, за да се акцентира върху определни елементи като например инкрустации от стъкло или дървесна текстура. Някои от най-характерните цветове за епохата са бледозелено, розово и черно. Именно това са най-често използваните нюанси за плочките на стените, в комбинация с черни первази. Широко приложение намират и черно-белите комбинации, създаващи страхотен контраст и драматичен ефект.

plochki-za-banya23489Мивките с прави линии и продълговата, орнаментирана основа са типични за стила Арт Деко. Най-често са цялостно изделие от порцелан. Скулптурираните им форми и лъскави, гладки повърхности, ги правят истински произведения на изкуството. На стената закачете ретро огледало със строго геометрична форма. За модерна и съвременна визия, можете да използвате LED осветление под огледалото или от двете му страни да закачите луксозни осветителни тела.

При обзавеждането на банята, душът отстъпва пред ваната. Най-често срещани в интериорите в стил Арт Деко са вградените вани, но и свободностоящите модели с крака във формата на животински лапи, също са много характерни. В повечето случаи ваната се вгражда в ъгъла. Външните стени се оформят декоративно с геометрични елементи. Много често кранчетата и краката на свободностоящите вани са с полирано никелово покритие. В такъв случай е добре да изберете и шкаф за баня с никелирани дръжки.

plochki-za-banya2Месинговите и златните елементи също са много характерни за Арт Деко. Характерно за стила е съчетанието им с гланцови бели и кремави повърхности, както и с огледални такива. Мраморът и стъклото също са ключови елементи за банята в Арт Деко стил.

Арт Деко баните са стилни и красиви. Плочките с гланцови повърхности, огледалните елементи и геометричните форми в интериора, могат да създадат елегантна линия и впечатляващ дизайн.

Кликнете ТУК, за да разгледате някои впечатляващи предложения за обзавеждане за баня от нашите приятели от керамика Fiore, които са един от националните лидери в производството на гранитогрес и плочки за баня.