Най-интересните и актуални цветови тенденции за празниците

2015-та определено беше годината на неочакваните цветови комбинации. С настъпването на есента традиционните бургундско червено, маслинено и медно-ръждиво сякаш позагубиха от популярността си и на тяхно място актуални станаха сезонни шарки в мощен микс с нюанси на розовото и бледолилави цветове. Да, да и нашата реакция беше подобна! Розово през есента?! Всъщност, ако се замислите и подходите с креативност, ще видите, че това далеч не е чак толкова лоша идея. С всяка изминала секунда празниците са все по-близо и по-близо и в днешния материал ще ви подготвим за това кои ще бъдат най-актуалните цветове тази Коледа.

koleda1Розово

Розовото и неговите нюанси определено са много сериозен хит през тази година и поне на този етап няма изгледи да залязат скоро от хоризонта и точно по тази причина се очаква да е един от най-преобладаващите цветове през следващия празничен сезон. Ако се чудите как можете да го използвате, нашият отговор е много прост и лесен – навсякъде в декорацията на интериора, особено ако сте заложили на модернистичен или индустраилен стил на обзавеждане. Бледорозовите нюанси хармонизират по чудесен начин с всякакви елементи от мед и хром и създават една наистина впечатляваща и нежна визия, която е идеална за празниците.

koleda2Мед и различни металически нюанси

Нека поговорим малко и за медта. Металиковите нюанси като месинга направиха своето триумфално завръщане сред най-предпочитаните тенденции още преди няколко години, но през предстоящия сезон, медта определено ще е в центъра на вниманието. Медта очевидно се съчетава по великолепен начин с почти всички останали металически нюанси, така че не се колебайте да използвате сребристи купи или златни и медни декоративни елементи на различни места в своя интериор. Хромираните кълба с различни металически ефекти са много стилна и актуална декорация през този сезон.

Червено

Тук вече няма никаква изненада. Червеното винаги е бил цвят, който се е асоциирал с Коледа и празнична обстановка. Може би е заради червения костюм на Дядо Коледа, може би е заради бутилките ароматно червено вино, които всеки подготвя за коледната трапеза. Кой знае? Използването на колкото се може повече червени елементи за вашата коледна украса е игра на сигурно, която няма как да ви подведе и да сбъркате. Комбинирайте декорацията с изкуствен сняг и клончета на иглолистни дървета и ще получите невероятна обстановка, която да зареди вас и близките ви с духа на Коледа.

Можете да получите още великолепни идеи за декорация и обзавеждане на целия си дом като кликнете ТУК и разгледате предложенията на нашите приятели от Каза Декор.