Нюанси на сивото и как да ги приложите в интериора

С нюанси на сивото могат да се постигнат интересни решения в интериорния дизайн. Сивите тонове са неутрални, сдържани и семпли. Точно тези характеристики превръщат сивото в най-предпочитания цвят сред неутралните багри и в чудесна алтернатива на кафявите и кремавите нюанси. Ако и вие искате да внесете в цветовата схема на жилището си тази елегантна краска, ето някои от най-популярните нюанси на сивото и как можете да ги използвате в интериора.

Металиково сиво

Сивите нюанси могат да обогатят всяко пространство с фина елегантност, без да го направят прекалено безинтересно. Разполагането в дневната стая на мека мебел в светъл металиково сив нюанс на фона на стена в значително по-тъмен тон ще допринесе за създаването на невероятно естетичен и елегантен декор. Най-добрата стратегия при изграждането на интериор в монохроматична цветова схема е използването на множество сиви тонове, шарки и текстури, които придават дълбочина и визуален интерес на декора.

meka_mebel_1
Бледосиво

Сивото може да бъде много елегантен основен цвят и с негова помощ можете да контролирате наситеността и да балансирате останалите тонове от цветовата схема. Сивото например може да смекчи по-силните и ярки цветове, а в същото време може да има обратен ефект върху по-нежните тонове. Декорирането на акцентна стена в бледосиво е перфектно решение за всички, които харесват индустриалния стил в интериорния дизайн.

Тъмносиво

Сивото не просто осигурява стабилна основа за цветовата схема на жилището, а също така е и с балансиращ ефект върху сетивата. Сивите нюанси няма да създадат нито приповдигната, нито тягостна атмосфера в помещението. Вместо това те ще подсилят въздействието на останалите цветове и елементи в дизайна. Използването на сивите тонове по този начин създава усещане за спокойствие и неподправен уют. Ако предпочитате пространство с жизнерадостна атмосфера, можете да помислите за добавяне на ярък или наситен цвят в декора.
spalnya7
Наситеносиво

Като един от най-неутралните цветове, сивото рядко е център на вниманието в интериора. То обаче е перфектно решение, когато някой от другите елементи в декора трябва да се открои. Можете да използвате наситените тонове на сивото като фон за елементите в банята, които желаете да се откроят. Заложете на акцентна стена в наситеносиво, за да създадете тъмен фон, на който ще изпъкнат мивката, огледалото и останалите елементи в интериора на банята.

Гълъбовосиво

Гълъбовосивото е точно толкова мек и фин нюанс, колкото името му подсказва. Този цвят е изключително подходящ за тапицерията на меката мебел в дневната стая, но също така можете да изберете и трапезни столове в тази краска. В комбинация с по-ярки и младежки дизайни този нюанс ще ги уравновеси, придавайки им зрялост и фина елегантност.