Обособете специални места в градината

Ако искате малката градина или двор да изглеждат визуално по-големи, специалистите съветват да разделите цялото пространство на няколко обособени части. Така ще постигнете едновременно две цели – ще използвате максимално мястото, с което разполагате и ще увеличите оптически неговите мащаби. Освен това, крайният резултат ще бъде градина или двор, в който има както цветни лехи и място за дръвчета, така и достатъчно пространство за кътчета за отдих и уединение.

Подобен проект позволява дългосрочно развитие на пространствата, които могат да се обособяват и разделят постепенно, за да се постигне желаният от собствениците резултат. За да се унифицира цялата градина и да се обединят визуално нейните елементи, могат да се използва избрана цветна палитра (тук е използвано червеното), която да се включи в цветните лехи, върху градинските мебели и дори чрез цвета на фасадата на къщата.

Местата за почивка – пейката до оградата и обособените кътчета с баня за птици за декорация, са базисните елементи, около които са изградени някои от пространствата. Както всяка градина, тази също не е напълно статична – тя се променя с времето и сезоните, позволявайки Ви да променяте екстериора спрямо настроенията и вкуса си.